Tidligere statsminister José María Aznar (PP) hadde ulovlige bonuser

Publisert

José María Aznar, statsminister i Spania i 1996-2004, skal ha tatt imot ekstra lønnsutbetalinger fra Partido Popular på til sammen 73.167 euro (ca. 550.000 norske kroner). Forholdet går tilbake til 1996 og fremkommer av dokumentasjon som er lagt frem i korrupsjonssaken mot partiets tidligere kasserer Luis Bárcenas. Etter spansk lov på det tidspunktet hadde regjeringsmedlemmene ikke adgang til å ta i mot vederlag utover regulær lønn.

Aznar har tidligere truet med å gå til sak mot avisen El País for beskyldninger om svarte bonusutbetalinger i Partido Popular. På bakgrunn av avsløringene rundt eks-kasserer Luis Bárcenas skrev avisen om muligheten for at PP, fra statsminister Mariano Rajoy og helt tilbake til Aznars regjeringstid, hadde operert med ekstra lønnsutbetalinger på opptil 10.000 euro i måneden,  penger som skal ha blitt delt ut i konvolutter til medlemmer av partiets ledelse. Aznar skal som følge av artikkelen ha bedt sine advokater om å forberede søksmål mot avisen for ærekrenkelser. De nye opplysningene inngår i denne saken.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter