Terra Mítica-svindel større enn antatt

Publisert

Under byggingen av fornøyelsesparken Terra Mítica i Benidorm ble det svindlet for langt mer enn tidligere antatt. Det hevder et av vitnene i den pågående rettssaken. Til nå har det vært snakk om rundt 4 millioner euro, men i følge den tidligere PSOE-politikeren José Camarasa er det reelle beløpet på mellom 12 og 18 millioner euro. Pengene skal være lurt unna ved hjelp av fiktive kontrakter og svart arbeid.

Opplysningene som nå er kommet frem i saken stammer angivelig fra to av entreprenørene som står tiltalt i saken. De to skal i en samtale med Camarasa ha anslått mellom 12 og 18 millioner euro som en totalsum på bedrageriet. Det også sagt at deler av pengesummen gikk til Eduardo Zaplana fra Partido Popular, tidligere regionspresident i Valencia og minister i Spania under regjeringen Aznar på 2000-tallet. Camarasa skal ha tatt opp en rekke samtaler på bånd som nå brukes som bevis i saken.

Les også: «Et kjempemarked for svart arbeid»

Foto: Eduardo Zaplana, tidligere regionspresident for Partido Popular i Comunidad Valenciana.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter