Tenåringer drepte spansk trailer-sjåfør med kumlokk hengt fra bro

Publisert

Belgiske myndigheter har allerede funnet de fem personene som er mistenkt for å ha kastet et kumlokk som drepte en lastebilsjåfør fra Alicante som kjørte på motorvei E42. Sjåføren, som kjørte sammen med sin kone, døde på stedet, mens partneren hans var uskadd etter at han klarte å ta rattet og stanse kjøretøyet like etter den tragiske hendelsen.

Ifølge lokale belgiske medier er de unge mennene, hvorav to er mindreårige, siktet for drap, og statsadvokatembetet i Namur, som er ansvarlig for saken, mener at handlingen var overlagt.

Ungdommene skal ifølge politiets forklaringer ha inntatt lattergass, også kjent som lystgass, og latt kumlokket henge i et tau som drepte Gheorghe Tibil, sjåfør i Benejúzar-selskapet Castillo Trans, på stedet.

Det overlagte forsettet som påtalemyndigheten viser til, er basert på det faktum at kumlokket, som veide mer enn tjue kilo, hang fra broen for å treffe lastebilen direkte, med den hensikt å plukke det opp igjen, slik de belgiske myndighetene har antydet. Disse hendelsene gjentok seg noen dager tidligere, da den samme gjenstanden traff en lastebil, selv om det ved den anledningen heldigvis ikke var noen dødsfall eller alvorlige skader, bortsett fra de materielle skadene som ble påført kjøretøyet.

En av de antatte gjerningsmennene meldte seg selv til politiet etter å ha fått vite om lastebilsjåførens død, mens de andre ble lokalisert takket være kameraene til en nabo i området, som delte bildene med de lokale myndighetene, som dette vitnet fortalte til belgisk fjernsyn.

De fem antatte gjerningsmennene er pågrepet, og politiet etterforsker nå deres innblanding i hendelsene som kostet lastebilsjåføren, som var på vei til Frankrike, livet. Selskapet fra Alicante meddelte via sosiale medier at de hadde stilt “alle midler” til rådighet for familien til den omkomne, slik at de har “verktøyene til å holde dem ansvarlige for disse hendelsene”.
Tragedien

Selskapet har beklaget “tragedien” og fordømt den “tåpelige handlingen som har tatt livet av en god person, en stor profesjonell og har etterlatt en hel familie ødelagt”. Selskapet beklager nok en gang at “vi lever i en svært vanskelig tid, og vi ønsker nok en gang å uttrykke vår dypeste medfølelse”.

Det spanske godstransportforbundet (CETM) har også uttrykt “sjokk og dyp sorg” over dødsfallet til sjåføren i selskapet fra Alicante, som har base i Benejúzar.

Fra CETM uttrykker de “sin dypeste medfølelse med familie og venner, samt de ansatte i Castillo Trans, med tanke på dette urettferdige utfallet”. De sender også sin støtte til offerets kone, som også er yrkessjåfør og som reiste sammen med ham, og som klarte å stanse bilen mens den kjørte på motorveien.

På sosiale medier har det strømmet inn reaksjoner fra kolleger i transportbransjen, som har beklaget lastebilsjåførens død og håper at “det vil bli iverksatt tiltak for å sikre at rettferdigheten skjer fyllest”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter