Telenor fjernet roamingavgifter for nye abonnementer

Publisert

Fra 27. april har Telenor fjernet roamingkostnader i EU- og EØS-land for nye mobilabonnementer. Det betyr at nordmenn kan ringe, sende meldinger og surfe på internett til samme priser som i hjemlandet. Det gir større frihet til å surfe på nettet og ringe hjem, uten bekymring for ekstra kostnader. ut over det du betaler for samme bruk av mobiltelefonen i Norge.

Gjelder kun nye abonnement

Telenor tilbyr fri roaming med de nye abonnementene Frihet og Ung. En hake med de nye tilbudene er imidlertid at datamengden er redusert i forhold til de tidligere tilbudene.

Månedsprisen for Frihet starter på 249 kroner. Da skal du kunne få en datahastighet opptil 10 megabits per sekund (Mbps) og en datapakke på 500 megabytes (MB) inkludert i prisen.

Det gamle abonnementet het Mobil S og ga 1 gigabyte (GB) datamengde. De neste trinnene er 2,3 og 5 GB. Her var det tidligere 3, 4 og 6 GB. For de større datapakkene er det ingen reduksjon fra tidligere.

Det dyreste Frihet-abonnementet koster 799 kroner i måneden og skal gi opptil 450 Mbps og 60 gigabytes (GB) datamengde.

Ung-abonnementet er for de som er opptil 21 år gamle. Det koster fra 149 kroner i måneden for 300 MB til 399 kroner for 10 GB.

Både private og bedrifter

Tilbudet gjelder både privatkunder og bedriftskunder, skriver Telenor i en pressemelding. Ifølge Telenor skjer 90 prosent av kundenes mobilsurfing i utlandet i EU.

Roaming betyr at du er gjest i mobilnettet til andre mobiloperatører i landet du besøker når du reiser utenlands. Mobiloperatøren du er kunde hos, betaler andre operatører for tillatelse for slik gjesting.

EU fjerner roamingavgifter på lørdag

Roamingavgiftene blir fjernet i EU 30. april, og det er meningen at avtalen også skal omfatte EØS-land etter hvert, men det er usikkert når dette vil skje.

 

Flere andre leverandører i det norske markedet har varslet at de kommer med nye tilbud etter at Telenor i går gikk ut med at de fjerner roamingavgiftene.

[CanariPosten Hugo Ryvik]

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter