Tar flest “terrorister” i Europa

Publisert

Spania og Frankrike er det to landene i Europa som så langt i år har pågrepet flest personer mistenkt for å planlegge terrorisme. Begge landene har siden Charlie Hebdo-angrepene i Paris i januar trappet opp kampen mot terror. I Spania skjedde den siste store aksjonen tirsdag 3. november da tre antatte jihadister av marokkansk opprinnelse ble pågrepet i Madrid. De tre som er i alderen 26 til 29 år hadde bodd i Spania i noe tid og hadde i følge spansk politi «umiddelbare planer» om å gjennomføre terrorangrep. Spania har så langt i år arrestert 60 personer mistenkt for å være tilknyttet terrorceller, eller for å samarbeide med og drive rekruttering for den militante islamistiske gruppen Den islamske staten (IS). Kampen mot terror ble trappet opp etter angrepet på nyhetsredaksjonen til det satiriske ukebladet Charlie Hebdo i Paris i januar. Men også før det har spansk politi jobbet målrettet for å avdekke planlegging av terror, både internt i Spania og i samarbeid med andre land. I følge avisen El País er det siden slutten av 2011 på grepet 162 personer, og totalt 626 siden terrorangrepet i Madrid 11. mars 2004. Foto: Spansk politi under en anti-terrorøvelse i Vigo, Galicia 2012.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter