25.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Tar ferie fra «Covid» Det er tryggest å bli på kysten

I en ny trend ser man at mange som normalt reiser bort fra kysten etter endt ferie nå velger å forbli. At flere velger å forbli i sine feriehus etter endt sommerferie er man glad for i turistkommuner hvor økonomien lider etter en elendig vår og en dårlig sommer.

Blant de som velger å forlenge oppholdet langs kysten er mange pensjonister som normalt bare bruker ferieboligen i sommermånedene, i tillegg til voksne som jobber over nettet spesielt de uten barn i skolepliktig alder. Man ser også folk som er permitterte og nye arbeidsledige velge å bli i sin egen eller familiens feriebolig. Også nybakte foreldre velger å tilbringe fødselspermisjon etc i familiens feriebolig fremfor å dra tilbake til byen hvor man bor og jobber tett i tett.

Spesielt blant utlendingene ser man mange hollendere, briter, tyskere etc som velger å forbli i Spania og jobbe online i påvente av en mer «normalisering» av situasjonen i deres respektive hjemland. Flere bedrifter enn før lar nå sine ansatte jobbe over nettet.

Velger livskvalitet og sikkerhet

Livskvaliteten er langt bedre her langs Middelhavet, det gode klima kombinert med komfortable ferieboliger med god uteplass gjør det attraktivt å forbli her. Under hele pandemien har smitte-risikoen i turistområdene på Costa Blanca, Costa del Sol og på Kanariøyene vært bare en brøkdel avd et man har sett i storbyene, nord-Spania og i Katalonia.

Blant spanjolene ser man spesielt mange fra Madrid som velger å forbli langs kysten. Hovedstaden var den regionen av Spania som ble hardest rammet og den siste til å skalere ned etter Spanias flere måneder lange hjemmekarantene. De som har tilbragt flere måneder «innestengt» ser nå smitte-tallene igjen gå opp og med det i mente er er ekstra fristende å forbli hvor det er færre folk og bedre plass.

Det er den regionale avisen Informacion som har skrevet om den nye trenden og intervjuet spanjoler som velger å «forlenge ferien».

– Vi blir her av helsemessige årsaker. Situasjonen her, uansett om det blir verre blir det aldri så galt som i Madrid.

Avisen har intervjuet et ektepar fra hovedstaden i deres feriebolig på Orihuela Costa.

– I Madrid er supermarkedet fullt av folk, du må bruke metro eller buss for å komme deg rundt. Risikoen for et presset helsevesen er langt større der.

– Det gir oss mye trygghet å kunne dra hvor som helst uten parkerings-problemer, dra på restaurant. Det er god plass og her føler vi ikke noen fare.

Bildet er tatt fra den populære tur-stien som leder ut til Albir-fyret gjennom naturparken Sierra Helada.

Fra sine ferieboliger langs kysten nyter man ofte å fordelen av å ha enklere tilgang til natur og friområder.

Nordmenn har i liten grad besøkt Spania denne sommeren. Mens andre EU-land advarte sine innbyggere mot å reise til de mest smitte-rammede regionene i nord-øst valgte norske helsemyndigheter å klassifisere hele Spania under ett.

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring nå. Dette blir langvarig da skaden på det norske næringlivet har stor i og med at de fleste nordmenn har blitt værende “hjemme” denne sommeren.

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Stor havne-utbygging i Fuengirola

Rådhuset i Fuengirola har nå lagt frem forprosjektet for det som skal bli Fuengirolas nye lystbåt-havn. Det skal investeres rundt 100 millioner...

Okkuperte hus for å dyrke marihuana

Syd i Alicante-provinsen har Guardia Civil oppløst en gjeng som brukte okkuperte hus til å dyrke Marihuana i stor skala.

Mulig «Lockdown» i Madrid

I Madrid-regionen utvider man nå restriksjonene til totalt åtte bydeler. Samtidig oppfordrer man hovedstandens innbyggere om å begrense sine bevegelser.

11 døde på sykehjemmet CasaVerde

Antallet som har omkommet av Covid-relaterte årsaker er nå oppe i elleve på CasaVerde i Pilar de la Horadada.

Relaterte saker

Mulig «Lockdown» i Madrid

I Madrid-regionen utvider man nå restriksjonene til totalt åtte bydeler. Samtidig oppfordrer man hovedstandens innbyggere om å begrense sine bevegelser.

Vise-statsminister «Fundamentalt å avskaffe monarkiet»

Leder av «Podemos» og Spanias vise-statsminister, Pablo Iglesias, sier det er en fundamental oppgave for partiet å avskaffe det spanske monarkiet og...

En helt ny Corona-fase i Spania

Antallet som dør av Corona-viruset har falt med 97%. I snitt er bare 6% av sykehusenes kapasitet er nå opptatt med Covid-smittede.

14% flere døde denne sommeren

I Valencia regionen ble det meldt om 14% flere dødsfall enn det som er vanlig sommermånedene. Mellom 28. juli og 30. august...

Covid-status 5. september: Fire ganger så mange smittede i Madrid

Sammenliknet med Costa Blanca har Madrid nesten fire ganger så mange Corona-smittede. Folkehelseinstituttet velger fortsatt å klassifisere hele Spania som en enhet...

Utelukker ny lockdown i Spania

Spanias helseminister, Salvador Illa, brukte pressekonferansen 31. august fortelle journalistene at det ikke er på tale med noen ny nasjonal «karantene».

Første vaksine-test med mennesker i Spania

Man setter nå i gang de første testene med en Covid-vaksine med mennesker i Spania. 190 friske frivillige skal ta vaksinen i...

Spania: Corona-oppdatering 26. August

Dette er de siste nyhetene fra Spania relatert til corona situasjonen i Spania akkurat nå:  Militære skal gjøre kontakt-sporing

Kappet ballene av kjæresten

En krangel av “seksuell” karakter skal ha fremprovosert hendelsen da den 21 år gamle kvinnen grep en kniv og ga sin partner...

Utelukker ny «karantene»

Presidenten for Valencia-regionen, som inkluderer Alicante-provinsen, Ximo Puig sier man ikke vurderer noen ny karantene i hans region.
- Advertisement -