Tar ferie fra «Covid» Det er tryggest å bli på kysten

Publisert

I en ny trend ser man at mange som normalt reiser bort fra kysten etter endt ferie nå velger å forbli. At flere velger å forbli i sine feriehus etter endt sommerferie er man glad for i turistkommuner hvor økonomien lider etter en elendig vår og en dårlig sommer.

Blant de som velger å forlenge oppholdet langs kysten er mange pensjonister som normalt bare bruker ferieboligen i sommermånedene, i tillegg til voksne som jobber over nettet spesielt de uten barn i skolepliktig alder. Man ser også folk som er permitterte og nye arbeidsledige velge å bli i sin egen eller familiens feriebolig. Også nybakte foreldre velger å tilbringe fødselspermisjon etc i familiens feriebolig fremfor å dra tilbake til byen hvor man bor og jobber tett i tett.

Spesielt blant utlendingene ser man mange hollendere, briter, tyskere etc som velger å forbli i Spania og jobbe online i påvente av en mer «normalisering» av situasjonen i deres respektive hjemland. Flere bedrifter enn før lar nå sine ansatte jobbe over nettet.

Velger livskvalitet og sikkerhet

Livskvaliteten er langt bedre her langs Middelhavet, det gode klima kombinert med komfortable ferieboliger med god uteplass gjør det attraktivt å forbli her. Under hele pandemien har smitte-risikoen i turistområdene på Costa Blanca, Costa del Sol og på Kanariøyene vært bare en brøkdel avd et man har sett i storbyene, nord-Spania og i Katalonia.

Blant spanjolene ser man spesielt mange fra Madrid som velger å forbli langs kysten. Hovedstaden var den regionen av Spania som ble hardest rammet og den siste til å skalere ned etter Spanias flere måneder lange hjemmekarantene. De som har tilbragt flere måneder «innestengt» ser nå smitte-tallene igjen gå opp og med det i mente er er ekstra fristende å forbli hvor det er færre folk og bedre plass.

Det er den regionale avisen Informacion som har skrevet om den nye trenden og intervjuet spanjoler som velger å «forlenge ferien».

– Vi blir her av helsemessige årsaker. Situasjonen her, uansett om det blir verre blir det aldri så galt som i Madrid.

Avisen har intervjuet et ektepar fra hovedstaden i deres feriebolig på Orihuela Costa.

– I Madrid er supermarkedet fullt av folk, du må bruke metro eller buss for å komme deg rundt. Risikoen for et presset helsevesen er langt større der.

– Det gir oss mye trygghet å kunne dra hvor som helst uten parkerings-problemer, dra på restaurant. Det er god plass og her føler vi ikke noen fare.

Bildet er tatt fra den populære tur-stien som leder ut til Albir-fyret gjennom naturparken Sierra Helada.

Fra sine ferieboliger langs kysten nyter man ofte å fordelen av å ha enklere tilgang til natur og friområder.

Nordmenn har i liten grad besøkt Spania denne sommeren. Mens andre EU-land advarte sine innbyggere mot å reise til de mest smitte-rammede regionene i nord-øst valgte norske helsemyndigheter å klassifisere hele Spania under ett.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: