Tappet hundrevis av hunder for blod

Publisert

En falsk spansk veterinær skal ha tatt livet av hundrevis hunder, katter og kaniner på gården i Humanes utenfor Madrid. Det hele var en forretning som hadde pågått i nesten 20 år basert på salg av dyrs blod.

Det var en ansatt ved byens anlegg for søppel-forbrenning som slo alarm etter å ha sette seg lei av å finne så mange døde hunder og katter i poser hver 15. dag. Etterforskningen viser at gjerningsmannen “Luis Miguel V.F.” hadde drevet tapping av blod fra dyrene i nesten 20 år.

Det var etter å ha spurt seg selv hvordan den sammen mannen finner så mange døde dyr annen hver uke at den ansatte ved kommunens anlegg kontaktet han myndighetene.

Døde dyr fra gården har blitt obdusert. Dødsårsaken er fastsatt til “hipovolemisk sjokk”, altså dramatisk blodtap.

Da politiet ankom stedet i midten av juni fant de 257 hunder og katter fortsatt i live. Mannen hadde over lang tid etablert et nettverk hvor han solgte blod han tappet fra katter og hunder til veterinærer i både Spania og i utlandet.

Annonsert på web

På websiden til virksomheten annonseres “hemokomponenter” fra hunder, katter, kaniner og hester. På den samme websiden var det flere referanser til taler mannen hadde gjort på flere konferanser om tema knyttet til overførsel av blod mellom dyr.

Mest jakthunder

Det politiet fant flest av på gården var spanske jakthunder. I etterkant av jaktsesongen er det vanlig at spanske jegere forlater mange av disse hundene eller “gir dem bort”.

Dyrene kom i stor grad fra dyremottak i resten av Spania. Dette var hunder og katter plassert der av sine tidligere eiere som ikke lenger vil eller kan ta seg av dyrene. Mannen som tok imot så mange dyr skal ha vært godt kjent blant de som driver dyremottak i Spania. Man skal ha trodd at anlegget utenfor Madrid var et slags dyremottak hvor dyrene ble tatt godt hånd om.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter