Tappet hundrevis av hunder for blod

Publisert

En falsk spansk veterinær skal ha tatt livet av hundrevis hunder, katter og kaniner på gården i Humanes utenfor Madrid. Det hele var en forretning som hadde pågått i nesten 20 år basert på salg av dyrs blod.

Det var en ansatt ved byens anlegg for søppel-forbrenning som slo alarm etter å ha sette seg lei av å finne så mange døde hunder og katter i poser hver 15. dag. Etterforskningen viser at gjerningsmannen «Luis Miguel V.F.» hadde drevet tapping av blod fra dyrene i nesten 20 år.

Det var etter å ha spurt seg selv hvordan den sammen mannen finner så mange døde dyr annen hver uke at den ansatte ved kommunens anlegg kontaktet han myndighetene.

Døde dyr fra gården har blitt obdusert. Dødsårsaken er fastsatt til «hipovolemisk sjokk», altså dramatisk blodtap.

Da politiet ankom stedet i midten av juni fant de 257 hunder og katter fortsatt i live. Mannen hadde over lang tid etablert et nettverk hvor han solgte blod han tappet fra katter og hunder til veterinærer i både Spania og i utlandet.

Annonsert på web

På websiden til virksomheten annonseres «hemokomponenter» fra hunder, katter, kaniner og hester. På den samme websiden var det flere referanser til taler mannen hadde gjort på flere konferanser om tema knyttet til overførsel av blod mellom dyr.

Mest jakthunder

Det politiet fant flest av på gården var spanske jakthunder. I etterkant av jaktsesongen er det vanlig at spanske jegere forlater mange av disse hundene eller «gir dem bort».

Dyrene kom i stor grad fra dyremottak i resten av Spania. Dette var hunder og katter plassert der av sine tidligere eiere som ikke lenger vil eller kan ta seg av dyrene. Mannen som tok imot så mange dyr skal ha vært godt kjent blant de som driver dyremottak i Spania. Man skal ha trodd at anlegget utenfor Madrid var et slags dyremottak hvor dyrene ble tatt godt hånd om.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter