Tabber i kjølvannet av «kroppspositivt» standbilde

Publisert

«Sommeren er også våres» var det opprinnelige budskapet i det det spanske kvinne-instituttet, en del av departementet for likestilling, delte ut et bilde av fem kvinner på stranden. Flere av dem «fyldige», en av dem toppløs med kun ett bryst etter en operasjon. Den femte kvinne har ikke barbert armhulen.

Nå har kampanjen vakt oppmerksomhet også i utlandet. Men ikke på grunn av det de spanske feministene håpet. De fleste kvinnene er klippet inn uten deres samtykke og deres kropper har blitt kraftig retusjert for kampanjen.

Ikke bare har det spanske likestillings-departementet ignorert opphavsretten. En av de to, en 32 år gamle modell har fått hennes bein-protese retusjert ut av bildet. Hun mistet det ene beinet etter en påkjørsel i 2013. Hun sier til BBC at hun er rasende etter hennes bilde har blitt brukt uten hennes samtykke, og at man har retusjert både badedrakten og fjernet beinprotesen.

En britisk kvinne som har lidd av bryst-kreft sier til BBC hun er den tredje kvinnen på bildet. Også bildet av hennes bare overkropp har blitt brukt uten tillatelse.

Klønete PR-folk

Mange av spanjolenes PR-kampanjer slår feil ut. Da Spania i 2021 skulle trekke til seg turister tidligere i pandemien var kampanjens slogan den dårlig oversatte «España seguro» hvis ordspill på «Spania sikkert» og «Spania selvsagt» helt forsvant når man oversatte til Engelsk «Spain for sure».

Også det spanske stats turistkontor vakte sterke reaksjoner da de vraket slagordet «Spain is different». Frasen var så god at den fortsatt brukes i deg selv om turistkontoret la den til side for mange år siden.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter