Svindlet millioner fra skolebygging

Publisert

Partido Populars politikere i Valencia brukte i årevis utbygging av skoler til å skaffe partiet og dets forretningsforbindelser inntekter på millioner av euro. Det fremgår av etterforskningen av den tidligere regionsadministrasjonen, ledet av eks-president Francisco Camps (PP). I perioden 2001 til 2013 skal prosjekter ha blitt overpriset for til sammen mer enn én milliard euro. I enkelte tilfeller ble penger tatt fra budsjettene uten at skolene noensinne ble bygget, læresteder som fremdeles holder til i brakker.

I januar i år ble hele 24 av Partido Populars ledende politikere i regionen Valencia arrestert for korrupsjon. De fleste ble kort tid etterpå løslatt, men er tiltalt for korrupsjon og svindel for millioner av euro.

 

Den nye korrupsjonssaken til PP i Valencia

Politiets storaksjon som ble gjennomført i Valencia 26. januar gjaldt blant annet styringen av selskapet Construcciones e Infraestructuras Educativas de la Generalitat Valenciana (Ciegsa), et statlig foretak som fra 2001 til 2013 hadde hatt i oppgave å bygge regionens skoler. Politiets anti-korrupsjonsenhet mistenker at Ciegsa under PPs ledelse er blitt brukt til å overprise jobber for rundt en milliard euro, penger som skal ha havnet i lommene på PP-politikere og aktører i det private næringsliv.

Les også: Storaksjon mot PP i Valencia

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter