Svenske narko-kriminelle samarbeider med spanske stor-smuglere

Publisert

En båt lastet med 2.5 tonn kokain i Atlanterhavet ble stoppet 8 oktober. Mannskapet ombord var fra USA og den Dominikanske republikk men beslaget knyttes nå til svenske og nederlandske gjeng-kriminelle basert på Costa del Sol.

Selbåten ble slept inn til Vigo i Nord-Spania.

Tre personer ble pågrepet i Fuengirola og i Mijas på Costa del Sol, en av dem skal i følge spansk presse være lederen for banden. I det man slo til mot boligene ble det blant annet funnet en pistol og 34.000 Euro i kontanter. Blant de pågrepne var en svensk statsborger.

Båten man opprinnelig skulle bruke for å frakte kokainen viste seg å være i dårlig stand. Man kjøpte derfor en ny båt på Kanariøyene som ble seilt til Karibien for å hente varene. Der var denne båten politi og tollere bordet på vei tilbake til Europa, like nord for Azorene. Spansk politi sier smuglere bevist velger å seile i dårlig vær for å på denne måten bli mindre synlige. Da båten ble bordet herket orkanen «Sam» i Atlanterhavet. Båten og mannskapet ble tatt inn til havnen i Vigo (Galicia).

Rundt 34.000 Euro ble funnet i skapet til en av de pågrepne på Costa del Sol.

Spansk politi har tidligere avslørt hvordan et svensk flyttebyrå, basert i Marbella, i realiteten var en front for å frakte stoff til Skandinavia.

En ladd pistol ble funnet i nattobord-skuffen til en av de som ble pågrepet på Costa del Sol.

Det er spansk politis spesialenhet, GRECO, som har etterforsket banden siden 2019. Etterforskningen har også avdekket bånd mellom disse kriminelle bandene fra Nord-Europa, Skandinavia og Galicia. I Nord-Spania har det lenge vært tradisjon for narko-smugling. I Galicia og Asturias har fiskeflåten blitt brukt som skalkeskjul for smugling. Regionens mange fjorder og elver som renner ut i Atlanterhavet har også vært brukt i denne aktiviteten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter