Svensk sjaman: Kurerer homofili med sopp og ritualer

Publisert

Naboene slo opp øynene da mellom 60 og 70 politifolk dukket opp i den lille byen Tuilla i Asturias, helt nord i Spania. Det som lignet et anslag mot en gruppe tungt bevæpnede terrorister eller en narkobande var i realiteten jakten på en rundt 50 år gammel svenske.

Spanske medier identifiserer mannen som, jörn Axel Rudín. Opprinnelig fra Umeå langt nord i Sverige. I “alternative kretser” går han under pseudonymet, Bunkwanu.

Politiet vil ha mannen for retten anklaget for “.. forseelse mot den offentlige helse..”. En paragraf politiet bruker f.eks. i tilfeller hvor man har blitt tatt med et narkotisk stoff.

Mannen har i årtier praktisert som shaman. Han hevder å ha utført nærmere 180.000 ritualer i løpet av sin 25 år lange karriere. Suksessen skal være et som står bak anmeldelsen mot ham og pågripelsen sier svensken selv.

Politiet skal ha aksjonert etter å ha bli tipset pr e-post. Svenskens advokat mener det kan ligge “personlige motiver om hevn” bak henvendelsen til politiet. Advokaten sier til spansk presse at det i det evangeliske miljøet finnes en person som bærer nag til hans klient, og det handler om denne religiøse personens “seksualitet”.

  • – Homoseksualitet kan kureres

Den svenske shamanen hevder at homosseksualitet “er en sykdom som kan kureres”.

– Det handler om demoner, mørke energier som vi kan helbedres… som en medisinmann kan jeg ikke nekte denne sannheten. Jeg forstår at det blant homofile kan gjøre vondt å høre dette. De vil ikke høre på dette fordi sannheten gjør dem vondt.

Anklager om sekt og barn som deltakere i ritualer

Politiet hevder det var barn til stedet under en seremoni som var på vei. Svenskens advokat peker på at det var politiet selv om brakte barna inn fra en nabobolig til den eiendommen hvor man var i ferd med å forberede et rituale.

At svensken skal lede en sekt er også blant anklagene. Advokaten peker på at han har vært i Spania i tre år nå. De som var til stede under ritualet, da politiet kom, traff shamanen for første gang. At han skal være “deres religiøse leder” blir da en absurd påstand.

Konkret hva mannen skal ha gjort for å forsvaret at politiet dukker opp med 60-70 menn er vanskelig å forstå. Bak anmeldelsen om “trussel til allmenn helse” ligger funnet av små mengder marihuana og noe sopp. Svensken påpeker at det ikke fantes noe ayahuasca på eiendommen. Kun et par typer noe svakere sopp som var kuttet oppi småbiter sammen med asken av et par typer tre, altså yopp og kapi.

  • – Marihuana funnet på stedet tilhørte de som var kommet hit for å delta i ritualet. Noen av dem hadde også tatt med seg forskjellig type sopp som gave. Selv har jeg min egen yopo, noe som er helt lovlig i Spania.

Advokaten bekrefter at i politiets anmeldelse snakkes det om ayahuasca og yopo. Han sier at det ikke er noe forbud mot disse i Spania. Stoffet dimetiltriptamina som kan finnes i disse er dog ikke lovlig i Spania.

Grovt overtramp fra politiets side

Svensken kritiserer politiets adferd. Han sier “Denne store gruppen som kom er spesialister på aggressjon. Da de ankom rundt klokken 20.00 plasserte de meg umiddelbart på kjøkkenet i håndjern ved siden av barna mine. Slik ble vi sittende til klokken tre på natten.

Svensken sier han begynte å synge en av sine hymner. Men politiet tvang ham til å slutte med det. “De skal ha følt det truende…

sd

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter