Studenter må lære djevelutdrivelse

Publisert

Studenter ved skolen Colegio Mayor Universitario Barberán i Madrid må lære seg djevelutdrivelse som en del av undervisningen. I forbindelse med en konferanse den 5. mai ble lærestedets 196 elever pålagt å høre teolog og spesialist i eksorsisme José Antonio Fortea Cucurull snakke om «demoner, djevelutdrivelse, besettelser og helvete». Det reageres på at slik undervisning gis ved en skole som er underlagt det spanske luftforsvaret og mottar offentlig støtte. Tittelen på forelseningen var El Mal (Det onde), skriver avisen El Diario.

Djevelutdrivelse er svært kontroversielt i Spania men er fremdeles en anerkjent praksis i Den katolske kirke. Retten til å praktisere utdrivelse kontrolleres av kirken og hver enkelt eksorsisme må på forhånd godkjennes av et eget eksorsisme-råd som igjen er godkjent av et bispedømme. For å bli eksorsist må man være prest og ha gjennomgått spesiell opplæring. Den eneste offisielle tittelen i «faget» gis av Vatikanet.

Les også: Godkjente djevelutdrivelse på jente

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter