Strømmer til for å se Las Fallas

Publisert

Hotellene i regionshovedstaden Valencia er nær fullbookede foran avslutningen av årets folkefest Las Fallas. Tilreisende fra både inn- og utland strømmer til for å få med seg den siste delen av feiringen som foregår fra 15. til 19. mars. I følge tall fra bransjen er byens hoteller 90 prosent fulle i dagene som kommer. Over halvparten av reservasjonene er spanjoler, mens resten er utenlandske turister. Slutten på feiringen markeres om kvelden torsdag 19. mars med brenning av Fallas-figurene som har stått på utstilling i byens gater.

Las Fallas regnes som en av de aller største folkefestene i Spania og innledes allerede i slutten av februar. I store deler av mars måned er flere hundre av byens sentrumsgater stengt for biltrafikk som følge av festen og de forskjellige aktivitetene som inngår i feiringen. Hver dag klokken to på ettermiddagen fra 1. til 19. mars holdes La Mascletá, en konsert av smellbomber og kinaputter på byens rådhusplass Plaza del Ayuntamiento.

Om kvelden og natten 15. til 16. mars monteres de imponerende Fallas-figurene laget av papp, tre og skumplast. Enkelte av monumentene som settes opp er over tretti meter høye. Utstillingen har ofte en satirisk vinkling med avbilding av kjente politikere og celebriteter, men også historiske personer og figurer fra fantasiens verden. Kun vinneren av årets Fallas-konkurranse spares og havner på museum sammen med tidligere års vinnere. Resten av figurene brennes i gatene på folkefestens siste dag den 19. mars.

 

Komplett program (engelsk): 2015 FALLAS

Les også: Las Fallas i Valencia

Foto: Figurer fra Fallas-utstillingen 2014.

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter