Strengere regler for bruk av droner

Publisert

Spanske luftfartsmyndigheter (AESA) har lagt frem nye regler for privat bruk av droner. I fjor kom det regler for utnyttelse i kommersiell sammenheng. Økt interesse for de fjernstyrte apparatene, ofte utstyrt med kamera, har imidlertid også ført til behovet for å kontrollere den private bruken. I utgangspunktet vil alle travle steder være forbudt sone, slik som byer, parker og badestrender. Det samme gjelder konserter, prosesjoner og demonstrasjoner. I tillegg er store private arrangementer som hageselskaper og bryllup omfattet av forbudet. De nye restriksjonene begrunnes med allmenne sikkerhetshensyn.

Det spanske luftfartstilsynet Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA) minner om at droner «ikke er leketøy, men flyvemaskiner» og må håndteres deretter. Å bruke de fjernstyrte flyene som en hobby krever ikke spesiell tillatelse fra tilsynet, men reglene for sikkerhet må likevel følges. Derfor vil privat bruk av droner være forbudt i byer eller andre steder der mange mennesker ferdes. I tillegg kan de ikke brukes om natten, eller i nærheten av flyplasser eller steder der det drives med paragliding, fallskjermhopping eller likende aktiviteter. Det minnes også om at uforsvarlig bruk av droner kan få alvorlige konsekvenser for tredjepart og vil kunne straffes med bøter opptil 225.000 euro, skriver avisen El País.

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter