Støtter ikke en ny PP-regjering

Publisert

Sosialdemokratenes partileder Pedro Sánchez (PSOE) sier nei til å støtte en ny konservativ regjering med Partido Popular og Mariano Rajoy som statsminister. Det ble klart etter et møte mellom Sánchez og Rajoy onsdag 23. desember. PSOE har hele tiden sagt at de ikke vil støtte Rajoy, noe PSOE-lederen kunne bekrefte etter onsdagens møte. Dermed er det fremdeles uklart hvem som vil danne ny regjering i Spania.

Det nye sentrum-høyrealternativet Ciudadanos har imidlertid sagt seg villige til å støtte Rajoy dersom de får være med på å bestemme betingelsene for regjeringsdannelsen.

Det nye sosialdemokratiske alternativet Podemos, som etter valget er blitt landets tredje største parti, har på sin side gjort det klart at de ikke under noen omstendigheter vil støtte den sittende konservative regjeringen.

De politiske blokkene som nå avtegner etter parlametsvalget i Spania 20. desember består av PP og Ciudadanos på høyresiden og PSOE og Podemos på venstresiden. Ingen av de to konstellasjonene har imidlertid flertall i Kongressen og er avhengig av støtte fra småpartiene for å danne regjering.

 

Les også:

Vil ha avtale med opposisjonen

Valget: PP betydelig redusert

Valget i Spania

 

 

Foto: Partileder i det spanske arbeiderpartiet, Partido Socialista Obrero Español (PSOE), Pedro Sánchez.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter