26 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25 C
Las Palmas de Gran Canaria

Sosialistene gikk mest frem i Katalonia

Den regionale sosialistpartiet i Katalona, PSC gikk mest frem ved valget i Katalonia. Men det ble en marginal seier for «status quo». Partiene som ønsker å løsrive seg fra Spania er fortsatt i flertall.

Men med 33 plasser i det Katalanske parlamentet er det langt frem til et rent flertall for PSC. Dette krever 68 plasser.

Nå forhandles det i Katalonia om hvem som skal få styre den viktige og konfliktfylte regionen. Partiet Esquerra Republicana (Republikanske venstreparti) fikk også 33 plasser og «Junts per Catalunya» (Sammen for Katalonia) fikk 32 plasser i parlamentet.

I storbyen Barcelona stemte flest på PSC mens man i regionene så mer støtte til partiene som ønsker seg en løsrivelse fra Spania.

Valget i Katalonia hadde svært lav oppslutning. Bare 51% av de berettigede valgte å avlegge sin stemme i et valg mange kritiserte. Å «tvinge» folk til å gå til valg midt under Corona-krisen, mens folk normalt oppfordres til å holde seg hjemme, var lite logisk for mange.

I Spania så man spent mot valget i Katalonia. Corona-krisen og sosialistenes president-kanidat, helseminister Salvador Illa, har blant mange fått økt oppslutning for en sindig håndtering av krisen i Spania.

Illa uttalte kort tid tilbake:

– Jeg føler at man i Katalonia ønsker seg et nytt kapittel etter 10 bortkastede år… at man fokuserer på dagens problemer, vår helse, ny fart i økonomien og at ingen blir stående bak.

Relaterte saker

- Advertisement -