Storsatsing på flyreiser til Russland

Publisert

Påskeferien er tradisjonelt regnet som starten på høysesongen på Costa Blanca. Flyplassen i Alicante dobler i den anledning antallet flyvninger til og fra Russland. Moskva får tre avganger om dagen, mens det skal flys to ganger i uken til St. Petersburg. Dermed øker tilbudet for russere som vil til det solfylte Spania og for costablankere som ønsker å besøke de to byene.

Med det nye flytilbudet fra flyplassen Alicante-Elche vil det totale antallet russere på ferie på Costa Blanca kunne komme opp i 300.000 personer i 2018. Det er selskapene Aeroflot, Siberia Airlines og spanske Vueling som betjener rutene. Costa Blanca og Alicante-provinsen har fra før flest russere registrert som fastboende i Spania (empadronamiento), rundt 25.000 av totalt 70.000 for hele landet. I følge avisen Información har de fleste bosatt seg i Torrevieja (ca. 4.300), en by som sammen med Barcelona er den mest populære.

Det finnes også større russiske kolonier i andre byer på Costa Blanca som Alicante (1.500), Orihuela (990), Benidorm (640), Altea (580), Guardamar (475), Calpe (429) og Rojales (389). Under nedgangstidene var Russland lenge den sterkest voksende gruppen av turister på Costa Blanca. Deretter avtok trenden, noe som ble knyttet til diplomatiske skjær i sjøen mellom det Putin-ledede Russland og EU-landene. Dette skal igjen ha endret seg og russisk turisme i Spania er igjen tilbake i vekst, skriver avisen.

Les også: Spania stadig mer populært

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter