Større økonomisk vekst for Spania

Publisert

Det internasjonale pengefondet (IMF) har nok en gang oppjustert de økonomiske prognosene for Spania for 2015. For tre måneder siden ble veksten for inneværende år satt opp med tre desimaler til 2,0 prosent. Nå er prognosen hevet ytterligere et halvt prosentpoeng til 2,5 prosent. Forventningene til at landets bruttonasjonalprodukt skal fortsett å vokse gjelder også for 2016 med en økning på 2,0 prosent, to desimaler høyere enn prognosen fra januar. Spania er dermed det landet i Eurosonen som for øyeblikket har den høyeste forventede veksten i økonomien. Arbeidsledigheten vil også gå nedover fra dagens rundt 23 prosent, men vil i følge prediksjonene fremdeles ligge på over 20 prosent ved utgangen av neste år. Samtidig ser man positive tendenser også her blant annet innen bygge- og anleggsbransjen der det igjen ansettes folk, en bransje som lå nede i lengre tid etter finanskrisen og sammenbruddet i boligmarkedet.

Les også: God start på året for spansk økonomi

Foto: Christine Lagarde, leder av Det internasjonale pengefondet (IMF).

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter