Stor kokain-bande avslørt

Publisert

Guardia Civil har vært involvert i en stor operasjon som har bidratt til å oppklare en narkotikaring med røtter på Balkan, som står for halvparten av kokainsmuglingen til Europa. I alt 40 personer er arrestert, 13 av dem i Spania.

Razziaene på Costa del Sol fant sted 12. juni som en del av den såkalte Operación Adriática. Denne har pågått i flere år og innebærer koordinerte operasjoner i land som Serbia, Italia, Kroatia, Dubai, Tyskland, Belgia og Tyrkia, med støtte fra Europol og samarbeid med Brasil, Tyrkia og De forente arabiske emirater, der lederne hadde base. Det skriver avisen Málaga Hoy.

Ifølge Guardia Civil har hvert land gjennomført sine operasjoner uavhengig av hverandre, men med koordinering mellom myndighetene. Målet har vært å oppløse de internasjonale kriminelle nettverkene som er involvert i Balkankartellet.

Operasjonen i Spania er basert på en etterforskning som startet i 2020, da 1 000 kilo kokain ble beslaglagt på en kroatisk seilbåt på vei til Kanariøyene. Narkotikaen hadde blitt lastet fra et lasteskip i Guineabukten. Denne informasjonen, sammen med data fra krypterte enheter som ble beslaglagt hos de arresterte, ble delt med Europol og bidro til å styrke deres operative team mot Balkankartellet.

De påfølgende operasjonene fokuserte på å stoppe en organisasjon som dirigerte kokaintrafikken fra Colombia, Ecuador og Brasil til Europa via logistikksentre i Vest-Afrika og på Kanariøyene. I august 2023 stoppet Guardia Civil en båt med 700 kilo kokain i nærheten av Kanariøyene. Etterforskningen avslørte at det samme mannskapet tidligere hadde fraktet 500 kilo kokain fra Brasil.

Operasjonen ble nylig avsluttet i Málaga med to arrestasjoner, én i San Pedro Alcántara (Marbella) og én i Calahonda (Mijas). De arresterte etterforskes for narkotikasmugling og medlemskap i en kriminell organisasjon. Totalt er 40 personer arrestert, 13 av dem i Spania. Beslagene omfatter åtte tonn kokain, automatvåpen, 12,5 millioner euro og 3 millioner dollar i kontanter, samt eiendommer i Serbia til en verdi av 50 millioner euro.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter