Stor demonstrasjon mot ulvejakt

Publisert

Søndag 13. mars hadde hundrevis av mennesker samlet seg i Madrid i protest mot ulovlig jakt på iberisk ulv. Mer enn 200 organisasjoner stod bak markeringen med krav om at drapene stoppes og ulvestammene beskyttes. I følge talspersoner for organisasjonene har jakting på ulv ført til nær halvering av bestanden i Spania. I regioner som Andalucía og Castilla-La Mancha er dyrene på vei til å bli utryddet. Både offentlige administrasjoner i områder med ulv og bønder og jegere er skyld i situasjonen mener organisasjonene.

Iberisk ulv finnes i dag hovedsaklig i nordlige Portugal og nordvestre del av Spania. I følge EU-direktiver plikter Spania å ha en bærekraftig bestand.

Dyrevernorganisasjonene mener det er fullt mulig å leve med ulv i Spania. Det vises blant annet til Portugal der ulven har vært beskyttet i flere tiår. Det anses som bekymringsverdig at portugisisk ulv på vandring over grensen til Spania risikerer å bli drept av spanske jegere.

Organisasjonene mener ulven er nødvendig for økosystemenes naturlige balanse og påpeker at den står for mindre en én prosent av drapene på husdyr. Spanske sauebønder nyter også godt av ordninger med subsidier som skal dekke det økonomiske tapet forbundet med tap av dyr.

Mer enn 200 organisasjoner stod bak markeringen i Madrid søndag 13. mars, deriblant Ecologistas en Acción, WWF España, Equo og PACMA. Også organisasjoner fra Portugal og Frankrike var representert, samt de europeiske organisasjonene European Greens og Alianza Europea para la Conservación del Lobo.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter