Stor demonstrasjon mot løsrivelse

Publisert

Tusenvis av mennesker deltok søndag 8. oktober i en demonstrasjon i Barcelona i protest mot planene om Catalonias løsrivelse fra Spania. I følge politiets tellinger var rundt 350.000 mennesker med i markeringen som ble holdt under parolen «Nok er nok! La oss gjenvinne fornuften». Demonstrasjonen var arrangert av organisasjonen Societat Civil Catalana (SCC) og var et direkte svar på den katalanske regionsregjeringens planer om en unilateral erklæring av uavhengighet fra Spania.

I tillegg til de motstridende bevegelsene for og imot løsrivelse i Catalonia, ble det lørdag 7. oktober arrangert en demonstrasjon for dialog i den pågående konflikten – uavhengig av standpunkt. Rundt 5.500 mennesker hadde stilt opp i hvite klær foran regionsregjeringens bygg i Barcelona med oppfordring til katalanske og spanske politikere om å få i gang samtaler.

Regionsregjeringen i Catalonia har etter folkeavstemningen 1. oktober gjort det klart at de vil gå videre med en unilateral erklæring av uavhengighet fra Spania. Spanias regjering har på sin side sagt at en eventuell erklæring vil være grunnlovsstridig og uten betydning.

Les også: Flere selskaper forlater Catalonia

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter