Stoppet salg av Picasso-maleri

Publisert

Franske myndigheter har på vegne av Spania konfiskert det svært verdifulle Picasso-maleriet Cabeza de mujer joven (Hode av ung kvinne). Bildet som er verdsatt til rundt 26 millioner euro befant seg i en båt på øya Korsica og skulle sendes til Sveits da fransk politi- og tollvesen aksjonerte. Selv om bildet er i privat eie har den spanske stat lagt ned forbud mot eksport at kunstverket, angivelig fordi det anses som unikt og en del av Spanias kulturarv. Bildet er nå fraktet til nasjonalmuseet Centro de Arte Reina Sofía i Madrid.

Det franske tollvesenets aksjon på Corsica ble gjennomført 31. juli i år. Kapteinen på båten hvor bildet ble funnet skal ha lagt frem dokumenter der det fremgikk at spanske myndigheter hadde nedlagt forbud mot å frakte bildet ut av landet. Det franske tollvesenet la derfor beslag på bildet og kontaktet sine kollegaer i Spania.

Eieren av bildet og båten der det ble funnet, er den kjente spanske bankmannen Jaime Botín, bror til avdøde Emilio Botín som var president i den spanske storbanken Santander. I et skriv fra Jaime Botíns advokater blir det hevdet at klienten ikke på noen måte har brutt med spansk lov. Det vises til at bildet både ble malt og kjøpt i utlandet og at man derfor umulig kan snakke om en ulovlig eksport. Da blidet ble konfiskert, skulle det angivelig sendes med fly til Sveits.

Tirsdag 11. august kom det verdifulle maleriet til nasjonalmuseet Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) i Madrid med politieskorte. Museet oppbevarer nå bildet i et rom for restaurering der museets eksperter vil bedømme kunstverkets tilstand.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter