Stoppes ikke av fengselsstraff

Publisert

Carlos Fabra ble i slutten av november dømt til fire års fengsel for skatteunndragelse. Det ser ikke ut til å ha endret mye. Den tidligere PP-politikeren beholder jobben som genralsekretær i handelskammeret i Castellón med en årslønn på 90.000 euro (ca. 750.000 kroner) og er fremdeles styremedlem ved flyplassen i Castellón.

Provinspresident i Castellón fra 1995 til 2011 Carlos Fabra (PP) ble den 25. november dømt for å ha lurt unna inntekter for nærmere to millioner euro i perioden 1999 til 2004, noe som tilsvarer skattesvindel for rundt 700.000 euro. Fabra var også tiltalt for flere tilfeller av korrupsjon, men ble frikjent på dette punktet.

Dommen er ikke ansett som streng nok av aktoratet. De hadde på forhånd bedt om 13 års fengsel og har anket saken til høyesterett. I mellomtiden er Fabra en fri mann og beholder stillinger og verv han hadde før dommen.

I følge en uttalelse fra Cámara de Comercio de Castellón anser de skattesvindelen som en privatsak. Så lenge forbrytelsen ikke gjelder forhold direkte knyttet til handelskammerets oppgaver, får dommen ingen betydning. Fabra fortsetter dermed i arbeidet med å fremme næringslivsinteresser i provinsen.

I tillegg er Fabra styremedlem ved flyplassen i Castellón, et anlegg han selv tok initiativ til å bygge og som er ansett som ett av de store symbolene på tilfeldig politisk styring og uvøren bruk av offentlige midler i Valencia-regionen. Anlegget ble åpnet i 2011 men har fremdeles til gode å bli tatt i bruk. Flyplassen kostet over 150 millioner å bygge og har etter det opparbeidet millioner i gjeld.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter