Stopper diskriminerende vitsebok

Publisert

Det statlige rådet for kvinner (Instituto de la Mujer) vil stoppe en vitsebok beregnet på barn. Boken skal være ment for gutter i alderen 9 til 12 år og gir i følge rådet et diskriminerende syn på kvinnen der gutter fra barnsalder får en innføring i hvordan de skal mobbe og sjikanere det motsatte kjønn. «Hva er likheten mellom en rekkertball og en kvinne: Jo hardere du slår dem jo raskere kommer de tilbake» er ett av eksemplene på typen vitser som fortelles i boken. Instituto de la Mujer vurderer nå å gå til sak mot utgiveren.

Den omstridte boken heter Sobre chicas. Sólo para chicos (Om jenter. Kun ment for gutter) og inngår i serien Pequechistes (Vitser for de små). Rådet for kvinner som hører inn under det spanske helse- og sosialdepartementet skal i 2010 ha mottatt flere klager på boken. Et brev ble sendt til forlaget Libsa, men uten at rådet noen gang fikk noe svar. Forlaget skal imidlertid nå ha annonsert at de stopper salget av boken.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter