Stenger “Canal Nou”

Publisert

Radiotelevisió Valenciana (RTVV) som blant annet driver den valensianske “Canal Nou” skal stenges for å spare penger. I følge regionspresident Alberto Fabra (PP) er det ikke lenger økonomisk forsvarlig å fortsette driften. Kanalen har blant kritikere blitt beskrevet som en propaganda-kanal for Partido Popular. Den har i alle år vært finansiert av offentlige midler og har opparbeidet seg en enorm gjeld. 

Regjeringen har forsøkt å redde kanalen ved å si opp rundt ett tusen ansatte under den statlige oppsigelses- og trygdeordningen (ERE). Myndighetene tapte imidlertid saken i retten og ble tvunget til å gi de oppsagte jobben tilbake, noe som innebærer utgifter på rundt 40 millioner euro. Fabra ser dermed ingen annen løsning enn å stenge kanalen.

Valencia er en av de regionene i landet som har størst offentlig underskudd og har de siste årene vært tvunget til å gjøre kraftige kutt i budsjettene for å nå sentralregjeringens krav til innsparinger. Fabra sier til media at avgjørelsen om å stenge kanalen har vært vanskelig, men at det ikke finnes andre løsninger fordi utgiftene til videre drift går på akkord med velferden i regionen. «Jeg vil ikke være den som legger 40 millioner på bordet for å oppfylle dommen» sier Fabra og legger til at han heller stenger en radio- og tv-kanal enn sykehus og skoler.

Utgiftene til RTVV var i 2011 på 183 millioner euro, hvorav 73 millioner gikk til lønninger. Dersom radio- og tv-kanalen skal fortsette med den samme besetningen som før må administrasjonen ut med 40 million ekstra i lønnsutgifter til de tusen som skal sies opp. Fabra anser det som umulig å fortsette driften, og mener opprettholdelse av basistjenestene i regionen kommer før tv-kanalen.

RTVV ble etablert i 1989 og har Canal 9 (nå hetende Nou Televisió) og to andre tv-kanaler, samt en rekke lokale radiostasjoner. I begynnelsen av 2012 stod selskapet registrert med rundt 1.700 ansatte og en gjeld på over 1,2 milliarder euro. I følge presidenten vil prosessen med å stenge kanalen skje raskt og beslutningen er irreversibel.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...






Nyttig å vite:

Relevante nyheter