Stenger “Canal Nou”

Publisert

Radiotelevisió Valenciana (RTVV) som blant annet driver den valensianske “Canal Nou” skal stenges for å spare penger. I følge regionspresident Alberto Fabra (PP) er det ikke lenger økonomisk forsvarlig å fortsette driften. Kanalen har blant kritikere blitt beskrevet som en propaganda-kanal for Partido Popular. Den har i alle år vært finansiert av offentlige midler og har opparbeidet seg en enorm gjeld. 

Regjeringen har forsøkt å redde kanalen ved å si opp rundt ett tusen ansatte under den statlige oppsigelses- og trygdeordningen (ERE). Myndighetene tapte imidlertid saken i retten og ble tvunget til å gi de oppsagte jobben tilbake, noe som innebærer utgifter på rundt 40 millioner euro. Fabra ser dermed ingen annen løsning enn å stenge kanalen.

Valencia er en av de regionene i landet som har størst offentlig underskudd og har de siste årene vært tvunget til å gjøre kraftige kutt i budsjettene for å nå sentralregjeringens krav til innsparinger. Fabra sier til media at avgjørelsen om å stenge kanalen har vært vanskelig, men at det ikke finnes andre løsninger fordi utgiftene til videre drift går på akkord med velferden i regionen. «Jeg vil ikke være den som legger 40 millioner på bordet for å oppfylle dommen» sier Fabra og legger til at han heller stenger en radio- og tv-kanal enn sykehus og skoler.

Utgiftene til RTVV var i 2011 på 183 millioner euro, hvorav 73 millioner gikk til lønninger. Dersom radio- og tv-kanalen skal fortsette med den samme besetningen som før må administrasjonen ut med 40 million ekstra i lønnsutgifter til de tusen som skal sies opp. Fabra anser det som umulig å fortsette driften, og mener opprettholdelse av basistjenestene i regionen kommer før tv-kanalen.

RTVV ble etablert i 1989 og har Canal 9 (nå hetende Nou Televisió) og to andre tv-kanaler, samt en rekke lokale radiostasjoner. I begynnelsen av 2012 stod selskapet registrert med rundt 1.700 ansatte og en gjeld på over 1,2 milliarder euro. I følge presidenten vil prosessen med å stenge kanalen skje raskt og beslutningen er irreversibel.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter