Aviser å stenge Madrid – staten lager nye retningslinjer for hele Spania

Publisert

Ansvarlig for helse i Madrid-regionen sier nei til å følge rådet fra helseminister Salvador Illa. Visepresidenten for regionen sa under en pressekonferanse 30. september «her vet vi best selv» og «det er vi som bestemmer her».

Madrid-regionen har under omtrent hele pandemien hatt de værste tallene for smittede og døde. Situasjonen i hovedstaden har en stor grad av skylden for det inntrykket som har dannet seg i resten av Europa om Covid i Spania.

Det er nå nesten åtte ganger så mange smittede pr 100.000 i Madrid-regionen som i Valencia-regionen.

Madrid-regjeringen ber den nasjonale regjeringen om «klare vitenskaplige og tekniske kriterier» som eventuelt underbygger regjeringens oppfordring til de regionale myndigheter.

Spanias helse-minister Salvador Illa har lagt frem et utkast som beskriver hva som bør gjøres i de kommuner med over 100.000 innbyggere hvor antallet smittede er over 500 pr 100.000 siste 14. dager, i tillegg til over 10% positive resultater på PCR tester og minst 35% oppbrukte sengeplasser på sykehusenes intensiv-avdelinger.

Dokumentet kommer som et tilsvar fra de politikere i Madrid-provinsen som har nektet å stenge ned bydeler eller hele byen «så lenge ikke andre gjør det samme».

Covid-smittede pr 100.000 siste 14 dager pr region:

Madrid 784

Navarra 685

Murcia 385,3

Andalucia 169,7

Valencia 107,9 (Alicante, Valencia og Castellon)

Kanariøyene 107,83

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter