Aviser å stenge Madrid – staten lager nye retningslinjer for hele Spania

Publisert

Ansvarlig for helse i Madrid-regionen sier nei til å følge rådet fra helseminister Salvador Illa. Visepresidenten for regionen sa under en pressekonferanse 30. september «her vet vi best selv» og «det er vi som bestemmer her».

Madrid-regionen har under omtrent hele pandemien hatt de værste tallene for smittede og døde. Situasjonen i hovedstaden har en stor grad av skylden for det inntrykket som har dannet seg i resten av Europa om Covid i Spania.

Det er nå nesten åtte ganger så mange smittede pr 100.000 i Madrid-regionen som i Valencia-regionen.

Madrid-regjeringen ber den nasjonale regjeringen om «klare vitenskaplige og tekniske kriterier» som eventuelt underbygger regjeringens oppfordring til de regionale myndigheter.

Spanias helse-minister Salvador Illa har lagt frem et utkast som beskriver hva som bør gjøres i de kommuner med over 100.000 innbyggere hvor antallet smittede er over 500 pr 100.000 siste 14. dager, i tillegg til over 10% positive resultater på PCR tester og minst 35% oppbrukte sengeplasser på sykehusenes intensiv-avdelinger.

Dokumentet kommer som et tilsvar fra de politikere i Madrid-provinsen som har nektet å stenge ned bydeler eller hele byen «så lenge ikke andre gjør det samme».

Covid-smittede pr 100.000 siste 14 dager pr region:

Madrid 784

Navarra 685

Murcia 385,3

Andalucia 169,7

Valencia 107,9 (Alicante, Valencia og Castellon)

Kanariøyene 107,83

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter