10.1 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Statsministeren sier karantenekravene er «overdrivelse»

Også Spanias statsminister Pedro Sanches, er blant de mange som nå har tatt til orde mot beslutningen om å kreve karantene for de som har vært i Spania.

Statsministeren omtaler krav om karantene ved ankomst fra Spania som overdrevent og «urettvis». Han påpekte at det i de fleste spanske regioner er langt mindre smittefare enn det er i Storbritannia som innførte et slikt krav.

Ulogisk at man krever karantene for de som har vært på ferie steder som Alicante, Malaga, Kanariøyene og Mallorca

Kjernen i den kritikken som rettes mot de nye karantene-kravene man har innført i både Norge og Storbritannia er at turistområdene i all hovedsak har marginal Corona-smitte. Det er økende smitte i et relativt begrenset område i Aragon og Katalonia som har dradd opp snittet for hele Spania. Turistområdene i Spania har nesten ingen smitte eller svært lav grad av smitte.

Tyskland har hatt en langt mer tilmålt holdning. Tyske myndigheter advarer mot ikke-nødvendig reise til nettopp de tre regionene som hvor Corona-tilfellene nå har steget merkbart nemlig Katalonia, Aragon og Navarra.

Norge var blant de som først krevde karantene ved innreise fra Spania. Det ble i stor grad ignorert i Spania, men da Storbritannia innførte samme kravet få dager etter tok spanjolene til orde. De fleste turistområdene har langt mindre Corona-smitte enn det man finner i Storbritannia i snitt.

Relaterte saker

- Advertisement -