Statsministeren i historisk rettsavhør

Publisert

Spanias statsminister Mariano Rajoy må møte i retten i Gürtel-saken og forklare seg om korrupsjon i eget parti Partido Popular. En stund så det ut til at partilederen for de konservative skulle slippe unna med en videokonferanse. Den nasjonale domstolen i Madrid har imidlertid slått fast at statsministeren må stille personlig og har fastsatt datoen til 26. juli. Det er første gang i spansk historie at en statsminister blir innkalt til avhør i en rettssak.

Vitneavhøret til Rajoy kommer etter at det konservative regjeringspartiet Partido Popular tidligere i år ble gjort til part i korrupsjonssaken Gürtel. En rekke av partiets politikere på lokalt, regionalt og nasjonalt plan var allerede dømt eller tiltalt i saken, flere av dem nære medarbeidere av partilederen. Da selve partiorganisasjonen også ble inkludert i tiltalen ble partilederen selv kalt inn til avhør.

Les også:

Statsministeren må forklare seg i retten om korrupsjon

Ny etterforskning av Partido Popular

Rajoy har hatt en dominerende rolle i PP siden 1990-tallet og har vært partileder siden i 2004. I denne perioden skal millioner av euro på irregulært vis ha kommet partiet til gode, penger som kommer fra antatt korrupte aktører i spansk forretningsliv, herunder Gürtel-nettverket.

Les også:

13 års fengsel for PP-korrupsjon 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter