Stadig flere legger ferien til Spania

Publisert

Antall personer som velger Spania som reisemål fortsetter å øke. I fjor hadde rekordhøye 75,6 millioner mennesker besøkt det solrike landet. Resultatet fra første kvartal i år tyder på at tallet vil bli enda høyere i 2017. Til og med mars ble det registrert hele 12,9 millioner grensepasseringer. Det betyr en økning på 9,3 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

I følge beregninger på grensepasseringer fra spanske myndigheter, Encuesta de Movimientos Turísticos en Fronteras (FRONTUR), er det Kanariøyene som trekker flest turister, etterfulgt av Catalonia og Andalucia. Som vanlig utgjør Storbritannia den største gruppen tilreisende.

Dersom man ser på mars måned alene, besøkte over 1,1 millioner briter Spania. Den er 5,8 prosent mer enn i fjor, en økning som kommer på tross av usikkerhet knyttet til Brexit. Etter Storbritannia følger Tyskland og Frankrike, med henholdsvis 721.784 og 613.6.16 besøkende i mars.

Les også: Flere briter selger Spania-boligen


Over 75 millioner besøkende

Spania har de siste årene hatt en enorm økning i turismen. I 2013 kom man for første gang over 60 millioner tilreisende. I 2014 var tallet økt til 64,9 millioner, i 2015 til 68,1 millioner og i 2016 hele 75,6 millioner.

Les også: 75 millioner besøkte Spania i 2016

Foruten solfylte badestrender og kulinariske opplevelser, har Spania en rik historie og kultur som trekker mange turister. Spania regnes også for å ha en svært godt utviklet og profesjonell turistnæring, med spanske hoteller rangert som de mest lønnsomme i verden.

Samtidig forklares noe av økning i turismen de siste årene med uro og terrortrusler i andre ferieland som Frankrike, Tyrkia og Egypt.

Les også: Spanske hoteller mest lønnsomme 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter