Sporer folks bevegelser via mobiltelefonen

Publisert

Myndighetene i Spania bruker nå data fra folks mobiltelefoner for å studeres deres bevegelser. Dette ble man kjent med gjennom den offisielle bulletinen for kunngjørelser, Boletín Oficial del Estado, lørdag 28. mars.

Underlagt ministeriet for økonomi og digital transformasjon er det en enhet som skal se på data fra mobilnettet. De vil se på hvor og hvordan folk beveger seg for å lete etter møstre som kan vise hvor folk blir smittet i Spania. Målet er å bekjempe Corona-viruset mer effektivt.

Ny mobil-app skal varsle om Corona-fare

Helsemyndighetene vil også bruke disse data fra mobilnettet i en ny mobil-app man har under utvikling. Gjennom appen skal folk kunne få beskjed om i hvilken grad man er i et område med fare for smitte e.l.

Data blir høstet på samme måten Spanias byrå for statistikk, INE, hentet inn data over folks bevegelser i 2019.

Det som hentes inn er «generelle data» hvor hver enkelt mobiltelefon ikke kan identifiseres av de som analyserer datasettet.

Også EU har bedt om å få disse data oversendt. For å sentralt kunne analysere folks bevegelser og krysse disse data med data om smittetilfeller etc.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter