Spis middelhavsmat og lev lenger

Publisert

Middelhavsmat som fisk, olivenolje, frukt og grønnsaker, ledsaget av et moderat inntak av rødvin, bidrar til bedre helse og lengre liv. Det slår en omfattende undersøkelse blant nærmere 75.000 kvinner og menn på over 60 år i ni europeiske land fast.

Ett år ekstra
En ellers frisk 60-åring forlenger levealderen med rundt ett år ved å følge en typisk middelhavsdiett, i forhold til jevnaldrende som spiser annen mat, konkluderer forskerne.

Eldre i Hellas ligger aller best an, etterfulgt av jevnaldrende i Spania, Italia og Frankrike, viser undersøkelsen.

I motsatt ende av skalaen er nederlenderne, tett fulgt av svensker, tyskere og dansker. Dette tror forskerne skyldes nordeuropeernes betydelig høyere inntak av poteter, fett kjøtt og øl.

Undersøkelsen, som dermed bekrefter det man lenge har trodd, ble ledet av Antonia Trichopoulous ved Universitetet i Athen, og er omtalt i British Medical Journal.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: