Spanske veier er tryggere enn noensinne

Publisert

Det er ingen pen statistikk som nå har blitt presentert over drepte i trafikken. Men aldri før har man registert så få dødsulykker på spanske veier.

I juli og august måned ble det registrert 220 døde på spanske veier. Man har aldri sett så lave tall siden man begynte å føre statistikk over ulykker på veiene i Spania.

Det er spesielt gledelig å se reduksjonen i dødelige ulykker i august. Dette er måneden hvor flest spanjoler er på ferie. 47.8 millioner personer reiste på spanske veier den måneden i følgte DGT.

Det var Spanias innenriksminister, Fernandi Grande-Marlaska, som la frem tallene i september. Han pekte på viktigheten av å fortsette tiltakene som har fått dødeligheten ned. Han påpekte at mange av de døde hadde høye alkohol-nivå i blodet.

Nye farts-kamera og farlige småveier

Denne sommeren ble det plassert ut 28 nye farts-kamera og politiet testet totalt 11 millioner førere for alkohol langs veien. Motorveiene er fortsatt de sikreste veiene. 70% av de dødelige ulykkene skjer på riksveiene med bare to filer.

Foto: Spanske veitrafikkmyndigheter har skiftet ut 2.719 skilt langs spanske landeveier. Nærmere 12.000 kilometer med vei har dermed fått den øvre fartsgrensen redusert fra 100 til 90 km/t. Hele 75 prosent av alle ulykker med personskade i Spania skjer på slike veier.

I januar ble øvre hastigheten i Spania redusert fra 100km/t til 90/km/t for biler på spanske riksveier.

Går mest utover myke trafikanter

Fire av ti som døde i trafikken er gående, syklende og de på motorsykkel eller scooter.

Les også: 3 vakre kjøreturer med leiebil i Alicante provinsen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: