Spanske strender best i Europa

Publisert

Spanske strender er de beste i Europa og den nordlige halvkule. Det er konklusjonen etter at nærmere seks hundre forskjellige steder langs kysten i år har oppnådd den internasjonale miljø- og kvalitetsgarantien Blått flagg. Hver femte spanske badestrand har nå det prestisjetunge flagget, en anerkjennelse som kun gis til strender og båthavner som oppfyller strenge krav til miljø, universal utforming, service og informasjon til publikum.

Blått flagg er en type miljøsertifisering av strender og marinaer som gjøres av Foundation for Environmental Education (FEE) og er ett av flere programmer organisasjonen har for å promotere bærekraftig utvikling på verdensbasis. For å få flagget må man søke om sertifisering og oppfylle en rekke krav som å ha et godt vern av naturen i området, god vannkvalitet, gode servicetilbud, samt opplysning om forhold av betydning for publikum og universal utforming av tilgangen til strendene slik at alle som vil kan bruke dem.

For 2014 er Spania tildelt «Bandera Azul» på 573 strender og 108 havner. Det er 34 flagg mer enn i fjor og gjør landet til det mest «dekorerte» på den nordlige halvkule. Når det gjelder kun strendene har Spania flere flagg enn både Hellas (407), Tyrkia (397), Frankrike (379) og Portugal (298). Spania ligger også for første gang foran de andre landene med flest «blå» havner, 108 til sammen. Til sammenlikning har Tyskland (103), Nederland (101), Frankrike (90) og Italia (62). Også Norge er med blant landene i FEE, men har for 2014 kun fått Blått flagg-godkjennelse for 10 strender og 3 havner.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter