Spanske seire

Publisert

Alle som har tilbrakt noe tid i Spania i det siste har nok lagt merke til at de spanske flaggene fortsatt henger på motorsykler og biler som farter rundt. Dette handler om mer enn fotball-VM. Spanjolene nådde toppen i fotball tidligere i sommer, de vinner tennis, sykling og Formel 1. Innen rekkevidde er flere Oscar-statuetter, golf og polo.

Selv de med moderat eller lav interesse for sport har lagt merke til Spanias nylige seire. De kunne hente hjem gull-pokalen fra fotball VM i Sør-Afrika tidligere i sommer. En hendelse som fortsatt feires i Spania. Rafael Nadal vant Wimbledon for andre gangen.  Alberto Contador vant Tour de France og Fernando Alonso vant det tyske Forumla 1 Grand-Prix.

24 åringen fra Mallorca, Rafael Nadal, vant blant annet årets Wimbledon turnering i tennis for andre gang. Det er den åttende store tittelen for Nadal.

Vi er ca. halvveis i 2010, hva mer kan spanjolene vinne?

Golf
Sergio Garcia har ikke sitt beste år på banen, han spilte åtte under par på Greenbrier Classic og imponerte ikke med å ende opp på plass nummer 60 totalt. Men han har fortsatt gode sjanser i det 92’ende PGA mesterskapet. Spanjolen er en av de mestvinnende golfvinnere i historien. Bare i premiepenger fra PGA touren har han hentet inn nærmere 20 millioner Euro.

Oscars
Statuettene som skal deles ut i 2011 gjelder filmer fra 2010. Også der er spanjolene i posisjon til  forsynes seg. Penelope Cruz har allerede blitt nominert tre ganger og vunnet en Oscar. Men dette året har hun kun bidratt i ” Sex and the City 2″ en film som ikke er ventet å bli noen stor Oscar mottaker. Hennes ektemake Javier Barden har langt bedre muligheter, han har allerede vunnet prisen for beste skuespiller ved dette års filmfestival i Cannes, for sin opptreden i filmen “Biutiful”.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter