Spanske regioner mest besøkt i EU

Publisert

Spanske regioner er blant de mest besøkte feriestedene i Den europeiske union. Det viser tall fra unionens statistikkbyrå Eurostat. Kanariøyene topper listen, mens Catalonia og Balearene kommer på henholdsvis tredje og femte plass.

Eurostats oversikt er basert på opplysninger fra 2015 over registrerte overnattinger på hoteller og annen innlosjering. Øverst på listen offentliggjort i juli i år ligger Kanariøyene med 94 millioner overnattinger, etterfulgt av Paris-regionen Île-de-France i Frankrike med 76,8 millioner. Catalonia der Barcelona er det store trekkplasteret havner på tredjeplass med 75,5 millioner. Den kroatiske regionen Jadranska Hrvatska er nummer fire med 68,1 millioner overnattinger, mens Balearene med blant annet Mallorca, Ibiza og Menorca havner på femteplass med 65,2 millioner.

Også Andalucia og Madrid-regionen kommer høyt opp på listen med 61,4 millioner overnattinger.

Spania, Italia og Frankrike er de mest populære landene. Videre ser man at nærmere 90 prosent av all pågangen kommer fra EUs egen turisme, det vil si overnattinger gjort av personer med nasjonalitet fra et EU-land.

Generelt tilbragte rundt 85 prosent av EU-borgerne sin ferie innad i unionen. Bare 15 prosent la ferien til utenomeuropeiske destinasjoner, med Tyrkia og USA som de mest besøkte stedene.

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter