Spansk påske-tradisjon: Løslater kriminelle

Publisert

Å løslate kriminelle før endt soning er i Malaga-provinsen er en av påskens flere hundre år gamle tradisjoner. I år var det 31 år gamle Antonio Daniel Mira som ble løslatt 10 måneder før tiden.

I snart 300 år har den katolske ordenen Jesús El Rico bedt myndighetene om å løslate en fange ordenene peker ut hver påske.

Brøyt seg ut av fengselet for å gå i prosesjon

Tradisjonen i Malaga har sitt opphav på 1700-tallet under kong Carlos III. Regionen var plaget av en epedemi og med et kongelig dekret ble påske-prosesjonene kansellert for å bremse smitten.

Fangene ved fengselet i Malaga synes dette var for ille. Så de tryglet sine fangevoktere om å få slippe ut en dag under påsken for å bære en av Kristus-figurene byen rundt i prosesjon så byen likevel skulle få sin prosesjon. Fangevokterne stolte ikke på de de innsatte ot ville slett ikke slippe dem ut. Dette førte til et opprør i fengselet, de innsatte tok seg ut men vendte tilbake til sine celler etter å ha gjort sin påskeprosesjon.

Fangene stoppet epedemien

Dagen etter at fangene hadde vendt tilbake så man at epidemien i Malaga snudde rundt. Antallet syke gikk ned. Fangenes dedikasjon og deres religiøse tradisjon fikk æren for “underet” og med det tradisjonen om å benåde en av de fengslede i Malaga hver påske. Dette har man praktisert i 272 år hun med opphold under den spanske borgerkrigen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter