Spansk øyparadis til salgs

Publisert

Øya S’Espalmador ved Formentera skal selges for 18 millioner euro. Det 137 hektar store landområdet er i dag i privat eie. Foreløpig er det kun Formentera kommune som har fått tilbudet. Kommunen ønsker å kjøpe den fredede øya, men er avhengig av midler fra den spanske stat. Dersom en avtale ikke kommer på plass, kan i prinsippet hvem som helst bli eier.

Isla de S’Espalmador ligger rett nord for Formentera og er en del av øygruppen Balearene. Geografisk henger den sammen med Formentera. Når det er lavvann kan man gå mellom øyene. Stedet er ubebodd og er en del av det vernede naturområdet Parque Natural de Ses Salines. Øya er kjent for sitt klare vann og naturlig hvite strender, noe som har gjort det til et yndet sted for båtfolk.

I følge avisen El País er øya i dag eid av det spanske søskenparet Rosy og Norman Cinnamond. Det skal være bestefaren deres, britiske Bernard Cinnamond, som i sin tid kjøpte øya av en spanjol ved navn Carlos Tur for 42.500 pesetas (rundt 3.400 kroner).

Cinnamond-familien har imidlertid ingen planer om å gi fra seg øya uten vederlag. Prisen er riktignok redusert med 6 millioner euro, fra 24 til 18 millioner euro. Likevel er beløpet for høyt til at Formentera kommune kan klare utgiften alene (kjøpesummen utgjør omtrent det sammen som et årsbudsjett for kommunen).

Kommunen har lenge ønsket å kjøpe stedet. Etter dagens regionale naturvernlover kan ikke den lille øya bygges ut. Kommunen ønsker likevel å overta eierskapet for å forsikre seg om at naturområdene forvaltes riktig. Kommunen håper derfor på økonomisk hjelp fra den spanske stat og EU.

Les også: Formentera vil bare ha el-biler

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter