Privat øy solgt for 3,2 millioner euro

Publisert

Den spanske øya Colom ved Menorca er solgt for 3,2 millioner euro til en anonym kjøper. Øya som ble lagt ut for salg i 2016 måtte settes ned i pris med flere millioner euro for å bli solgt. Foruten sitt rike plante og fugleliv finnes det flere gamle bygg på stedet, to sandstrender og et båthus. Øya kan bebos, men ikke i bygges ut i det den inngår i naturparken S’Albufera des Grau.

Colom-øya på Balearene, eller Isla de Colom som den heter på spansk, er den største av øyene rundt Menorca. Den 58 hektar store eiendommen hadde sommeren 2016 en prisantydning på 5,250.000 euro, etter først å ha blitt satt ned i pris med nærmere 40 prosent. Nå er øya solgt for 3,200.000 (rundt 30 millioner kroner), enda to millioner lavere enn siste prisantydning.

Den idylliske øya kan bebos, men ikke bygges ut i det den inngår i naturparken S’Albufera des Grau. I følge avisen Expansión er øyas hovedbygg fra 1700-tallet, et murhus på 100 kvadratmeter. I tillegg kommer et anneks på 30 kvadratmeter og et trehus på 135 kvadratmeter. Colom har også to flotte sandstrender og et båthus.

En historisk hendelse skal også ha funnet sted på øya. I 1785 skal Spania og tunisiske styresmakter ha inngått en fredsavtale på øya. Det skal også ha vært en sinkgruve på øya, med gruvedrift på 1900-tallet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter