Spansk nettside vil kurere homofile

Publisert

«Er det mulig å legge sin homoseksualitet bak seg?» Det er spørsmålet som stilles på en spansk Internett-side rettet mot homofile og lesbiske. Ansvarlig for nettstedet kaller seg «personlig coach» og hevder terapi er løsningen. LGBT-organisasjonen Arcópoli mener siden bidrar til å øke fordommene mot homofile og har anmeldt forholdet. I følge organisasjonen kan det også være snakk om bedrageri, i det tjeneste selges som et produkt.

På nettsiden til «coach personal» Elena Lorenzo Rego får unge spanjoler tilbud om å endre sin identitet. Tilbudet er rettet mot personer som «tiltrekkes av samme kjønn» og deres familier. Endring er mulig hevder terapeuten som i følge henne selv er spesialist innen seksuell orientering. Gjennom samtaler og terapi skal de unge kureres fra sin legning.

Organisasjonen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner Arcópoli i Madrid har anmeldt nettsiden. Organisasjonen mener tilbud om terapi kun er egnet til å gjøre livet vanskeligere for unge mennesker i en sårbar fase i livet og mener nettsiden bidrar til å øke fordommene mot homofile.

Les også: Biskoper anmeldt for hat mot homofile

I følge organisasjonen kan det også være snakk om bedrageri, i det tjeneste selges som et produkt med referanse til det terapeuten påstår er kurerte tilfeller.

Nettsiden er ikke lenger aktiv. Den spanske avisen El País har uten hell forsøkt å komme i kontakt med innehaveren.

Ønsket om å helbrede homofile er et kjent fenomen i vestlige land. Det vises blant annet til at det i USA finnes et titalls organisasjoner som jobber med å omvende homofile og lesbiske. I Norge har Oslo-biskop Ole Christian Kvarme havnet i medias søkelys for liknende synspunkter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter