Spansk kokk får hjelp mot Trump

Publisert

Den spanske mesterkokken José Andrés får hjelp i kampen mot den amerikanske forretningsmannen og politikeren Donald Trump. Andrés som eier en rekke restauranter i USA hadde inngått en større kontrakt med Trump, men gikk fra avtalen etter mangemillionærens kontroversielle uttalelser om mexicanske immigranter tidligere i sommer. Trump har senere kommet med et erstatningskrav på 10 millioner dollar mot Andrés, et krav den spanske kokken nå får hjelp til å sloss mot. En kronerulling er startet på Internett. På to uker skal over 8.000 dollar er være samlet inn.

En meksikansk diplomat skal ha tatt initiativ til å hjelpe den spanske kokken José Ramón Andrés Puerta med nettsiden Support Chef Jose Andres Against Trump Lawsuit. Kampanjen som ble startet for to uker siden har til nå samlet inn 8.053 dollar.

Andrés som eier en rekke restauranter i USA har tidligere sagt at det ikke lenger er mulig for ham og firmaet hans Think Food Group å gjennomføre kontrakten med Donald Trump. Firmaet hans skulle egentlig ha startet opp en restaurant i The Trump Organizations nye luksushotell i Washington. Begrunnelsen for å trekke seg fra avtalen er den amerikanske mangemillionærens kontroversielle uttalelse fra tidligere i sommer om at mexicanske immigranter bringer med seg dop og kriminalitet til USA og er voldtektsmenn.

Les også: Spansk kokk trosser Donald Trump

Foto: Mesterkokk José Andrés (t.v) og forretningsmannen Donald Trump.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter