Spansk helsevesen på verdenstoppen

Publisert

Det spanske helsevesenet er det tredje mest effektive i verden. Kun Hongkong og Singapore ligger foran på listen. Det er konklusjonen i den årlige undersøkelsen til det amerikanske nyhets- og markedsdatabyrået Bloomberg. Norge ligger til sammenlikning på en ellevteplass. Nederst på listen finner vi USA, sammen med Russland, Aserbajdsjan og Bulgaria.

Bloombergs årlige helseindeks (Bloomberg Health-Efficiency Index) innholder en rangering av helsevesenet til 56 land i verden. Landenes plassering på listen kan endre mye fra år til år, i det økonomisk vekst, valutakurser og forbruk tas med i vurderingen og settes opp mot mer stabile faktorer som forventet levealder. På de ti øverste plassene i indeksen finner vi Hongkong, Singapore, Spania, Italia, Sør-Korea, Israel, Japan, Australia, Taiwan og De forente arabiske emirater. Norge kommer som nummer 11, mens Sverige og Danmark ligger på henholdsvis 22. og 41. plass. Forventet levealder i Spania er beregnet til 82,8 år, fem desimaler høyere enn i Norge.

Les også: Spania på helsetoppen i Europa

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter