Spansk ærespris til Wikipedia

Publisert

Den spanske utmerkelsen Fyrstinnen av Asturias’ pris for internasjonalt samarbeid for 2015 er tildelt det internettbaserte oppslagsverket Wikipedia. Nettstedet får prisen for sitt «internasjonale, demokratiske, åpne og deltakende samarbeid» der tusenvis av mennesker av alle nasjonaliteter bidrar uten økonomisk vinning. I følge juryen har Wikipedia klart å gjøre kunnskap tilgjengelig for en hel verden og likestilles i historisk sammenheng med Den store franske encyclopedi som ble utgitt under opplysningstiden på 1700-tallet.

Wikipedia er et gratis internettbasert kunnskapsverk opprettet i 2001. Nettstedet er reklamefritt og finansieres gjennom private donasjoner fra brukerne. Per dags dato har Wikipedia over 37 millioner artikler på 288 språk, skrevet av frivillige registrerte brukere rundt om i verden. Nettstedet drives av Wikimedia Foundation og er det største og mest brukte referanseverktøyet på Internett.

Tildelingen av årets Premio Princesa de Asturias de Cooperación Internacional ble offentliggjort onsdag 17. juni.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter