87.8% av spanjolene er lei opposisjonens kritikk

Publisert

I en spørreundersøkelse utført av senteret for samfunnstudier, CIS svarte nesten 90% av de spurte at de ikke støtter opposisjonens angrep på regjeringen akkurat nå.

Samtidig sier nesten halvparten av de spurte sier at de har dårlig eller ingen tiltro til statsminister Pedro Sanchez håndtering av viruset i Spania samtidig som de mener at opposisjonens leder Casado, neppe ville håndtert situasjonen noe bedre.

77% har liten eller ingen tillit til Partido Populars leder Pablo Casado .

91.4% av de spurte mener de politiske partiene må samle seg bak en felles platform for å begrense konsekvensene av Corona-viruset i Spania.

54.5% synes de ikke har god nok informasjon om sykdom knyttet til Corona-viruset.

39.1% støtter enda strengere regler for at folk holder seg hjemme.

Ba om statsministerens avgang

Spanias største høyre-ekstreme parti VOX stemte ikke for regjeringens forslag om å forlenge dagens unntakstilstand” ytterligere 15 dager da lovforslaget ble behandlet i kongressen i begynnelsen av april.

Visepresident i VOX sier at det statsministeren gjør er “misbruk” av de fullmaktene grunnloven har gitt ham. VOX har anmeldt statsministerens avgjørelser inn for grunnlovsdomstolen. Visepresidenten sier Spanias statsminister er “redd for folket” bruker “unntakstilstanden” for å beskytte seg fra det spanske folk.

Anmelder VOX får å spre falske “nyheter”

Det høyre-ekstreme partiet VOX har drevet en systematisk sverte-kampanje under Corona-krisen. Partiet har blant annet manipulert fotos for så å spre dem via sosiale medier for å skape frykt, panikk og hat i det spanske folk.

Det spanske arbeiderpartiet, PSOE, har levert inn en anmeldelse av det høyre-ekstreme partiet VOX.

Blant annet manipulerte VOX inn ett utall lik-kister på et bilde fra en av Madrids hovedgater før bildet ble delt ut via Twitter.

På den offisielle Twitter-kontoen til VOX publiserte man bildet med teksten “Dette bildet illustrerer perfekt den smerte tragedien regjeringen og deres støttespillere i mediene gjemmer bort”

Visepresidenten i VOX sier Spanias statsminister er “redd for folket” bruker “unntakstilstanden” for å beskytte seg fra det spanske folk. Partiet har også anklaget regjeringen for å praktisere “dødshjelp” under Corona-krisen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter