Spanjolene har mistet tilliten til politikerne

Publisert

I Alfaz del Pi ”korrigerte” velgerne denne valgplakaten for Partido Populars ordfører i Alfaz del Pi som var på gjenvalg. Ordførerens budskap om tillitt er blitt endret til ”uten tillitt”.

Partiet tapte valget og deres norske representant Eric Svanberg er en av mange PP politikere som har fått ett kritisk lys på seg etter hva mange mener er en for nær forbindelse enkelte utbyggere i kommunen hvor han fortsatt sitter i bystyret.
 

Lei av “pengenes makt” i Spania
En annen faktor som negativt påvirker velgernes manglede tillitt til politikere er de nære bånd mellom pengesterke utbyggere og politikere på alle nivå.

Ifølge den nye meningsmåling utført av CIS – Centro de Investigaciones Sociológicas – er tillitten til både regjeringspartiet og opposisjonen på bunnivå. Det går hardest utover PP leder Mariano Rajoy. Hele 80 % av de spurte svarer at de har null tillit til opposisjonslederen. Statsminister José Luís Rodríguez Zapatero kommer imidlertid ikke så mye bedre ut i meningsmålingen. 64, 5 % av de spurte svarer at de ikke har tillit til regjeringssjefen. Ellers viser meningsmålingen at PSOE ville ha fått 40,8 % av stemmene ved et valg, mens PP ville ha fått 40 %. Sistnevnte har dermed ikke klart å innhente hele forspranget som ved valget i fjor var på 3,8 %.


I beste fall dårlig dømmekraft

Etter  “kjøpet” av en villa, (en av fire  boliger en lokal utbygger fikk oppført på en uregulert “rustico” tomt i Alfaz del Pi), har Eric Svanberg  (PP) måtte tåle spørsmål om habilitet og dømmekraft. Svanberg har i lang tid bodd i boligen til tross for at den ikke er skjøtet over.

Det tillates normalt ikke oppføring av boliger på slike tomter i Spania.  Det er også svært uvanlig at utbyggere lar kjøpere flytte inn i sine boliger før de er skjøtet over.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter