Spanjolene har fortsatt elendige engelsk-kunnskaper

Publisert

I følge den årlige rankingen over engelsk-kunnskapene i verden EF EPI 2021 havner turistnasjonen Spania på 33-plass.

De 10 øverste plassene i rankingen går til andre europeiske land. Tendensen for Spania er fallende. Siden 2014 har Spania sklidd nedover på rankingen. I etterkant av finanskrisen økte interessen noe i landet for å lære seg engelsk og med det forbedre jobb-sjansene sine. Dette har nå avtatt med fallende ranking som et resultat.

I Spania utgjør turistindustrien nærmere 13% av all økonomisk aktivitet i landet. Til tross for dette dedikerer spanjolene få ressurser på fremmedspråk. Årsakene er mange, blant dem lang tradisjon i Spania for å hevde at «hele verden snakker spansk». Under General Francos facist-diktatur lukket man Spania for omverden. Filmer fra utlandet ble dubbet så man enklere kunne sensurere deler av dialogen. Med det har store deler av dagens lærer-generasjon vokst opp uten å høre eller bruke andre språk enn Spansk i stor grad.

Les også:

Byråd fikk «dubbet» tale på engelsk – ber om unnskyldning

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter