Spaniasommer varmere enn normalt

Publisert

Årets spaniasommer blir varmere enn normalt i Spania med høye temperaturer over hele landet. Det er prognosen fra spansk meteorologisk institutt Aemet. Det samme ble sagt i fjor, noe som viste seg å være riktig. Sommeren 2016 fikk en gjennomsnittstemperatur på over 24 grader, en av de høyeste målingene i historien. Hvorvidt meteorologene får rett også i år, gjenstår å se. Sommeren regnes fra 1. juni til 31. august.

Prognosene fra statens meteorologiske institutt i Spania (Agencia Estatal de Meteorología) er basert på store mengder data som legges inn i modeller for prediksjon. I følge Aemet er det rundt 50 prosents sjanse for at temperaturene i sommer vil komme over normalen for hele peninsulaen og øygruppen Balearene.

Instituttet hadde en tilsvarende prognose foran sommeren 2016, noe som viste seg å være en riktig analyse. Juni, juli og august i fjor hadde en gjennomsnittstemperatur på 24,2 grader. Det var 1,2 grader over normalen. Sommeren ble dermed en av de varmeste som er målt i historien, en statistikk som går tilbake til 1965.

Les også: Nok et rekordvarmt år

I tillegg til prognosene for temperaturer er det i samme periode ventet normal nedbør. Det vil si vanlig veksling mellom høy luftfuktighet, regn og tørke. Sommeren regnes fra 1. juni til 31. august.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter