Spanias tidligere konge har «rømt fra Spania»

Publisert

Mandag kveld publiserte kongen et litt snodig brev om at han skulle forlate Spania. Slik at hans sønn kunne få regjere i fred uten distraksjonene som har fulgt med hans far Juan Carlos I.

Spansk presse stusset først over hvordan man skulle tolke dette. Nå har kongen tenkt å dra og til hvor? Dette før det ble gitt beskjed om at kongen allerede hadde for latt Spania.

– Folk under førti husker meg bare for han med Corinna, elfefanten og kofferten.

Dette skal kongen ha sagt til en venn i følge storavisen El Pais.

Tidlige dronning Sofia forblir i Madrid etter at kongen har flyttet ut av landet.

Midt under finanskrisen, i det spanjolene ble bedt om å stramme inn forbruket og å forberede seg på harde kår dro kongen på luksus-ferie i Afrika for å skyte elefanter sammen med sin mange-årige elskerinne, Corinna. Det hele skulle aldri ha blitt kjent for spanjolene men kongen brakk hoften under turen så da han ble returnert til Spania i ambulansefly begynte journalister å spørre seg om hvor kongen hadde vært og hvorfor han brukte penger på å skyte utryddingstruede dyr mens landet er i en dyp økonomisk krise.

Noen år senere ble det klart at kongen hadde tatt i mot minst hundre millioner Euro i bestikkelser. Pengene ble betalt ut fra Saudia Arabia til kongens konto i Sveits. Betalingen knyttet til en kontrakt hvor et spansk selskap vant kontrakten om å bygge en ny lyntog-linje frem til Mekka.

Pengene endte siden opp å gå via en konto tilhørende «hun som han var på elefantjakt med», altså Corinna. Hele Spania fikk høre lydopptakene av henne i det kun snakker med en politimann om saken. Hun var mektig lei av å bli «trakassert» av spansk hemmelig politi og luftet sin frustrasjon. Det hun ikke viste var at politimannen tok opp samtalen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter