Spanias tidligere konge har «rømt fra Spania»

Publisert

Mandag kveld publiserte kongen et litt snodig brev om at han skulle forlate Spania. Slik at hans sønn kunne få regjere i fred uten distraksjonene som har fulgt med hans far Juan Carlos I.

Spansk presse stusset først over hvordan man skulle tolke dette. Nå har kongen tenkt å dra og til hvor? Dette før det ble gitt beskjed om at kongen allerede hadde for latt Spania.

– Folk under førti husker meg bare for han med Corinna, elfefanten og kofferten.

Dette skal kongen ha sagt til en venn i følge storavisen El Pais.

Tidlige dronning Sofia forblir i Madrid etter at kongen har flyttet ut av landet.

Midt under finanskrisen, i det spanjolene ble bedt om å stramme inn forbruket og å forberede seg på harde kår dro kongen på luksus-ferie i Afrika for å skyte elefanter sammen med sin mange-årige elskerinne, Corinna. Det hele skulle aldri ha blitt kjent for spanjolene men kongen brakk hoften under turen så da han ble returnert til Spania i ambulansefly begynte journalister å spørre seg om hvor kongen hadde vært og hvorfor han brukte penger på å skyte utryddingstruede dyr mens landet er i en dyp økonomisk krise.

Noen år senere ble det klart at kongen hadde tatt i mot minst hundre millioner Euro i bestikkelser. Pengene ble betalt ut fra Saudia Arabia til kongens konto i Sveits. Betalingen knyttet til en kontrakt hvor et spansk selskap vant kontrakten om å bygge en ny lyntog-linje frem til Mekka.

Pengene endte siden opp å gå via en konto tilhørende «hun som han var på elefantjakt med», altså Corinna. Hele Spania fikk høre lydopptakene av henne i det kun snakker med en politimann om saken. Hun var mektig lei av å bli «trakassert» av spansk hemmelig politi og luftet sin frustrasjon. Det hun ikke viste var at politimannen tok opp samtalen.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter