Spanias største bowlingklubb

Publisert

Euro Bowling Torrevieja (EBT) har hatt rekordvekst siden stiftelsen i september 2006. Klubben som for to og et halvt år siden ikke talte mer enn 25 ivrige initiativtakere, kan i dag skilte med 150 medlemmer. Klubben har mange norske medlemmer, blant dem Roger Arnli, som er formann og var med på å starte klubben.

Euro Bowling Torrevieja (EBT) har hatt rekordvekst siden stiftelsen i september 2006. Klubben som for to og et halvt år siden ikke talte mer enn 25 ivrige initiativtakere, kan i dag skilte med 150 medlemmer. Klubben har mange norske medlemmer, blant dem Roger Arnli, som er formann og var med på å starte klubben.

– Navnet Euro Bowling valgte vi fordi det signaliserer at det er en internasjonal klubb, åpen for folk fra alle land. Klubben vår tilbyr kontaktpersoner på seks forskjellige språk, sier Arnli.

Hjemmebanen til EBT ligger OZONE sine lokaler like ved Habaneras kjøpesenter utenfor Torrevieja. Man må passere gjennom en noe bråkete spillehall for å komme til bowlingbanene, men senteret tilbyr topp moderne baner og utstyr.

– Alle våre medlemmer får halv pris her, og vi tar ikke mer enn 25 euro i årskontingent. Det er ikke nok til å dekke inn alle våre kostnader så vi er avhengig av sponsorer. Det krever mye arbeid å skaffe sponsorer, men det er nødvendig for å holde hjulene i gang. Men vi har klart å få med oss Hakonen transport, det er ikke verst å få et finsk firma som sponsor, sier Arnli og smiler.

Av de 150 medlemmene i klubben er det omtrent 30 som er med i det spanske forbundet og aktive i konkurranser. Det blir mye reising, og lange bilturer. De arrangerer også turneringer på hjemmebane. Den siste de avholdt var meget vellykket for EBT.

– Vi gjorde nesten rent bord, vi veldig mange dyktige spillere. Vi kan stille med både individuelt sterke spillere og gode lag. Selv om vi har det veldig gøy, har vi konkurranseinstinktet i orden, legger Arnli til.

Stein Sariberget er helt enig, han sitter sammen Edel May Storvoll, Oddvin Håpnes og Roar Kristensen. De er i gang med spillet. Alle bortsett fra Oddvin har spilt i over tre år. De spiller to til tre ganger i uken.

– Det er vel ingen som ikke liker å vinne. Vi begynte å spille for vi var nysgjerrige på spillet, men så ble vi hekta. Nå når vi spiller så pass mye, er det klart det er kjekt å gjøre det bra. Vi tillater oss selvfølgelig å briske oss litt når vi slår til med godt spill, sier Sariberget lattermild.

– Alle har jo lyst til å vinne i hvert fall en gang, legger Kristiansen til.

Edel May Storvoll forteller at en faktisk får god mosjon også av bowlingen. I begynnelsen kan merke at en bruker musklene på en måte en ikke er vant til. Hun påstår at hun er utrolig mye sterkere i høyre armen.

– Det helt sant, i sommer skulle jeg hjelpe til med å bære materialer. Vi måtte le av hvor mye forskjell det var på utholdenheten og kraften i armene mine, sier hun og ler.

Mange av medlemmene er venner også utenfor klubben, de besøker hverandre og gjør andre aktiviteter sammen. EBT har vært et springbrett for større sosialt nettverk, og mange gode nye venner. Ingen er forpliktet til å stille opp på faste dager, eller må spille et visst antall sett. Det er kun de som tas ut til turneringer som må trene. Allikevel har de fleste blitt revet med, og spiller ukentlig eller oftere.

– Til og med når vi drar til Norge på sommerferie, spiller jeg litt. Jeg må jo vedlikeholde spillet mitt, flirer Storvoll.

EBT har også medlemmer som sitter i rullestol, hallen er handikaptilpasset. Bowling er like kjekt, og uproblematisk å spille for en rullestolbruker.

Ekteparet Einar og Hilde Svinøy som bor i Torrevieja sentrum spaserer til OZONE flere ganger i uken. Hun hadde aldri spilt før hun kom til Spania, men setter stor pris på det, og er bitt av bowlingbasillen. Hun har blitt hard konkurranse for ektemannen, og slo til med seier og personlig rekord da Spaniaposten var på besøk.

– Vi bor veldig sentralt til, og går til alt. Å spasere hit er en fin tur, og god mosjon før vi trimmer enda mer ved å spille. Jeg kjente det litt i kroppen når jeg var nybegynner, det gjør alle, sier Hilde Svinøy.

Euro Bowling Torrevieja har en hel vegg innerst i hallen, der henger all informasjon om klubben, aktiviteter og prestasjoner. Medlemmene er også lett gjenkjennelige med sine blå t-skjorter med emblem. Så føler du at det bor en bowler i deg, eller rett og slett er nysgjerrig, er det bare å ta turen innom en ettermiddag.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter