Spanias “stille” smittebølge

Publisert

Det er to varianter av Corona-viruset, Omnicron BA.4 og Omnicron BA.5, som nå smitter mange spanjoler. Mange av dem har hatt Corona-viruset før.

Har sluttet å samle inn statistikk

Spanske leger kaller smitte-bølgens om startet i Juni for “den stille bølgen”. I Spania sluttet regjeringen det omfattende systemet for diagnosering og statistikk man har hatt gjennom hele pandemien. Siden slutten av mars måned samler man bare inn snitte-data for de over 60. Man har sluttet med rutinemessig testing av yngre med symptomer. I Spania kan man nå ta en Covid-test på apoteket, tester man positiv der registreres det ikke i noen offentlig statistikk.

Leger sier det er færre alvorlige sykdomstilfeller nå som folk flest er vaksinert. Men antallet milde sykdomstilfeller fortsetter å vokse, og det er to nye varianter av Omnicron som står bak dette. Man ser at antallet som er lagt inn på sykehus øker merkbart.

Smitte-bølge nummer sju eller åtte?

Den siste tydelige smitte-bølgen var den man så i januar. I etterkant av alle samlingene man hadde rundt jul, nyttår og spanjolenes feiring av “Reyes” tidlig i januar.

Spanjolene har under hele pandemien vært veldig raske med å lette til side råd og tiltak. Man har sett nye smittebølger etter hver ferie hvor man igjen har samlet familie og venner i store grupper. De har reist over avstand for å tilbringe tid med storfamilien, dele store måltider hvor det kysses og klemmes mye.

I april måned var det en ny økning i antallet smittede og syke, trolig koblet til sammenkomster knyttet påskeferien. Tallene ble redusert igjen i mai måned. Mange teller denne som Spanias sjuende Covid-bølge.

Hvor er det mest smitte nå?

Smittedata som nå samles inn gjelder kun de over 60 år. Tallene viser at det igjen er Madrid som er på smitte-toppen. Etterfulgt av Balearene og Kanariøyene samt regioner i Nord-Spania. Helt på bunnen finner vi Andalucia.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter