Spanias “stille” smittebølge

Publisert

Det er to varianter av Corona-viruset, Omnicron BA.4 og Omnicron BA.5, som nå smitter mange spanjoler. Mange av dem har hatt Corona-viruset før.

Har sluttet å samle inn statistikk

Spanske leger kaller smitte-bølgens om startet i Juni for “den stille bølgen”. I Spania sluttet regjeringen det omfattende systemet for diagnosering og statistikk man har hatt gjennom hele pandemien. Siden slutten av mars måned samler man bare inn snitte-data for de over 60. Man har sluttet med rutinemessig testing av yngre med symptomer. I Spania kan man nå ta en Covid-test på apoteket, tester man positiv der registreres det ikke i noen offentlig statistikk.

Leger sier det er færre alvorlige sykdomstilfeller nå som folk flest er vaksinert. Men antallet milde sykdomstilfeller fortsetter å vokse, og det er to nye varianter av Omnicron som står bak dette. Man ser at antallet som er lagt inn på sykehus øker merkbart.

Smitte-bølge nummer sju eller åtte?

Den siste tydelige smitte-bølgen var den man så i januar. I etterkant av alle samlingene man hadde rundt jul, nyttår og spanjolenes feiring av “Reyes” tidlig i januar.

Spanjolene har under hele pandemien vært veldig raske med å lette til side råd og tiltak. Man har sett nye smittebølger etter hver ferie hvor man igjen har samlet familie og venner i store grupper. De har reist over avstand for å tilbringe tid med storfamilien, dele store måltider hvor det kysses og klemmes mye.

I april måned var det en ny økning i antallet smittede og syke, trolig koblet til sammenkomster knyttet påskeferien. Tallene ble redusert igjen i mai måned. Mange teller denne som Spanias sjuende Covid-bølge.

Hvor er det mest smitte nå?

Smittedata som nå samles inn gjelder kun de over 60 år. Tallene viser at det igjen er Madrid som er på smitte-toppen. Etterfulgt av Balearene og Kanariøyene samt regioner i Nord-Spania. Helt på bunnen finner vi Andalucia.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter