Spanias riksadvokat dør midt i Catalonia-prosessen

Publisert

Spanias riksadvokat José Manuel Maza døde lørdag 18. november på et sykehus i Buenos Aires i Argentina. Dødsårsaken skal ha vært akutt nyresvikt. Den spanske riksadvokaten stod midt i rettsprosessen i Catalonia. Noe av det siste han gjorde som øverste leder for påtalemyndighetene var å utarbeide anklagen mot den avsatte regionsregjeringen i Catalonia for misbruk av offentlige midler, oppvigleri og opprør mot den spanske stat.

Riksadvokaten befant seg i Buenos Aires for å delta i en iberoamerikansk konferansen for departementer i offentlig administrasjon da han skal ha fått et illebefinnende. Infeksjonen i nyrene skal først ha vært under kontroll på sykehuset. Maza led imidlertid av diabetes, noe som kan ha skapt komplikasjoner, skriver spanske aviser.

José Manuel Maza var født i 1951 og ble 66 år gammel. Han hadde sittet i stillingen som riksadvokat i ett år og hadde bak seg nærmere førti år hos spanske påtalemyndigheter.

 

 

 

 

 

 

 

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter