Spanias riksadvokat dør midt i Catalonia-prosessen

Publisert

Spanias riksadvokat José Manuel Maza døde lørdag 18. november på et sykehus i Buenos Aires i Argentina. Dødsårsaken skal ha vært akutt nyresvikt. Den spanske riksadvokaten stod midt i rettsprosessen i Catalonia. Noe av det siste han gjorde som øverste leder for påtalemyndighetene var å utarbeide anklagen mot den avsatte regionsregjeringen i Catalonia for misbruk av offentlige midler, oppvigleri og opprør mot den spanske stat.

Riksadvokaten befant seg i Buenos Aires for å delta i en iberoamerikansk konferansen for departementer i offentlig administrasjon da han skal ha fått et illebefinnende. Infeksjonen i nyrene skal først ha vært under kontroll på sykehuset. Maza led imidlertid av diabetes, noe som kan ha skapt komplikasjoner, skriver spanske aviser.

José Manuel Maza var født i 1951 og ble 66 år gammel. Han hadde sittet i stillingen som riksadvokat i ett år og hadde bak seg nærmere førti år hos spanske påtalemyndigheter.

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter